Foto: Kadrs no video

2019. gadā "Disney" daudzu iemīļotajam klasikas stāstam par sīksto lauvēnu deva jaunu elpu. Nu tapis zināms, ka studija par "Karalis lauva" stāsta varoņiem uzņems vēl vienu kinolenti, kuras režisora krēslā sēdinās "Oskara" statuetes ieguvēju – režisoru Beriju Dženkinsu, vēstī "Hollywood Reporter".

Kā sacījis režisors, deviņdesmito gadu laikā viņš palīdzējis māsai izaudzināt divus zēnus, tāpēc stāsta varoņiem audzis līdzi arī pats. Iespēju strādāt ar "Disney" studiju", lai izvērstu pasaku par draudzību, mīlestību un mantojumu, paralēli turpinot atspoguļot afrikāņu diasporas cilvēku dzīves, Dženkinss sauc par sapņa piepildījumu.

Dženkinsa režisētā "Moonlight" ("Mēnessgaisma") 2017. gadā tika pasludināta par labāko filmu ASV Kinoakadēmijas vērtējumā, saņemot kino industrijas prestižāko balvu – apzeltīto "Oskara" statueti – galvenajā kategorijā.

"Variety" norāda, ka jaunā filma būs sava veida turpinājums 2019. gada veikuma, kas studijai nesa milzīgus panākumus. Filma nopelnīja aptuveni 1.5 miljardus ASV dolāru. Tāpat 25 gadus vecās filmas "The Lion King" mūsdienīgā versija tika iekļauta raidsabiedrības BBC 2019. gada labāko veikumu sarakstā.

2019. gada versija vēlreiz stāstīja par lauvēnu Simbu, džungļu karaļa mantinieku, kurš kļūst par sava varaskārā tēvoča sazvērestību upuri. Filma ir fotoreālistisks un laikmeta tehnoloģiskajām iespējām atbilstošs rimeiks, kura budžets sasniedza 260 miljonus ASV dolāru. Tajā lomas ierunāja tādas aktiermākslas un popmūzikas zvaigznes kā Donalds Glovers jeb Childish Gambino, Sets Rogens, Alfre Vudarda, Billjis Eihners, Džons Kani, Džons Olivers un dziedātāja Bejonsa.

Jāteic gan, ka šobrīd ļoti daudzi jautājumi, kas attiecas uz reālu filmēšanu, ir miglā tīti. Ņemot vērtā globālo pandēmiju, kā arī režisora grafiku, nav īsti skaidrs, kad varētu sākties specefektiem bagātās filmas uzņemšana. Tāpat "Disney" vēl nav paziņojuši pat aptuveni datumu, kad tā varētu piedzīvot savu pirmizrādi. Runājot par aktieru sastāvu, kas varētu ierunāt šo filmu, publiski paziņojumi vēl nav veikti.

"Variety" gan raksta – avoti ziņo, ka filma varētu daļēji pievērsties Mufasas jaunības gadiem, kura nāve oriģinālam un filmai piešķir neatsveru emocionālo pārdzīvojumu. Vēstīts, ka pie scenārija rakstīšanas atgriezīsies Džefs Natansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!