Foto: AP/Scanpix/LETA

Divas desmitgades pēc "Oskaru" ieguvušās filmas "Gladiators" ("Gladiator") iznākšanas uz lielajiem ekrāniem Ridlijs Skots un Hoakins Fīnikss nolēmuši apvienot spēkus jaunā vēsturiskajā drāmā – šoreiz par franču imperatoru un karavadoni Napoleonu Bonapartu, raksta "Deadline".

Jaunās kinolentes nosaukums ir "Kitbag", un tā šobrīd ir sākuma attīstības stadijās. Scenārija rakstīšana uzticēta Deividam Skarpam, kurš iepriekš veidojis literāro darbu filmai "Visa pasaules nauda" ("All the Money in the World").

Vēstīts, ka filma taps kā ļoti personisks skats uz Napoleona Bonaparta darbības pirmsākumiem, ātro un nežēlīgo ceļu līdz imperatora krēslam, kas skatīts caur sarežģīto attiecību prizmu ar viņa lielo un vienīgo dzīves mīlestību, sievu Žozefīni Bogarnē . Filmas mērķis ir parādīt vēsturiskā personāža slavenākās kaujas, nerimstošās ambīcijas, kā arī stratēģiskās prāta spējas, tādējādi sasniedzot iespaidīgas militārās uzvaras.

Piedzīvojot sakāvi Vaterlo kaujā, Napoleons tika izsūtīts trimdā uz Svētās Helēnas salu, kur arī sagaidīja savu pēdējo stundu. Viņa pēdējie vārdi bijuši lakoniski: "Francija, armija, armijas virspavēlnieks, Žozefīne." Liktenīgā savienība starp slaveno franču karavadoni un Žozefīni vēsturē iegājusi kā leģendāra mīlestība, kura tika ziedota valsts labā. Vairāk par to, kāpēc Napoleons Bonaparts tomēr šķīrās no sievas, neskatoties uz dziļajām jūtām, lasi šeit.

Kamēr daudziem režisoriem pandēmijas laiks darba ziņa nesis tukšo periodu, Ridlijs Skots iet uz priekšu kā lokomotīve. Ārzemju mediji vēsta, ka nākamā gada martā režisors Itālijā uzsāks filmas "Gucci" uzņemšanu, kas vēstīts par slavenā modes dizainera Maurīcio Guči bēdīgo likteni. Patrīcijas Redžāni loma uzticēta dziedātājai un aktrisei Lady Gaga, taču kopā ar viņu ekrāna redzēsim vēl citas zvaigznes, piemēram, Robertu de Niro, Alu Pačīno, Džaredu Leto un Ādamu Draiveru. Režisors plāno, ka "Kitbag" uzņemšana varētu sākties pēc tam.

Pēc "Oskara" iegūšanas par jukušā Džokera lomu arī Hoakins Fīnikss nesēž rokas klēpī salicis. Nākamā kinolente, kurā viņu redzēsim, būs Maika Milsa drāma "C'mon C'mon".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!