Foto: Vida Press/Privātais arhīvs
Izcilais skotu aktieris, septiņkārtējs Džeimsa Bonda iemiesotājs no šīs pasaules atvadījās sestdien 90 gadu vecumā. Viņa sieva britu medijam "The Daily Mail" pastāstījusi par vīra dzīves izskaņu.

Sers Šons Konerijs, vesela aktiermākslas laikmeta ikona, šogad augustā kļuva 90 gadus vecs. 31. oktobrī viņš devās mūžībā.

Konerija sieva Mišelina Rokbrūna bija vīram klāt brīdī, kad viņš izdzisa savās mājās Bahamās. Konerijs nomiris miegā, taču jau ilgi pirms tam vairs "neeksistēja" šajā realitātē, atklāj sieva, kura ar viņu nodzīvojusi laulībā 45 gadus.

"Demence, plānprātība viņu pieveica. Pēdējos mēnešos viņš pat nebija spējīgs sevi izteikt. Tā nebija dzīve viņam. Vismaz viņš nomira miegā, un tā bija mierīga aiziešana," par leģendārā aktiera dzīves izskaņu teic 91 gadu vecā atraitne, "visu laiku biju klāt, un tad viņš vienkārši aizslīdēja prom... Tas arī bija tas, ko viņš vēlējās".

Mišelina Rokbrūna ir marokāņu izcelsmes gleznotāja. Šonu Koneriju viņa sastapa kādā golfa laukumā 1970. gadā un pēc pieciem gadiem abi apprecējās. Mišelina ir Konerija otrā sieva. "Viņš bija lielisks, un mums abiem bija brīnišķīga dzīve kopā. Man Šons bija vīrieša paraugs! Zinu, ka bez viņa būs ļoti grūti, taču tas [slimība] nevarēja ilgt mūžīgi, viņš aizgāja mierīgi," britu tabloīdam paudusi Rokbrūna.

Konerija otrajā laulībā bērnu nebija. Viņam ir 57 gadus vecs dēls Džeisons Konerijs no pirmās laulības ar Daienu Silento, austrāliešu aktrisi, kura jau deviņus gadus ir mūžībā. Konerijam ir arī jau pieaugusi mazmeita Saskija.
Skotu aktieris vislabāk bija pazīstams kā pirmais Džeimsa Bonda lomas atveidotājs, kopumā viņš filmējies septiņās filmās par slaveno spiegu. Viņa karjera ilgusi vairākas desmitgades, kuru laikā aktieris saņēmis tādus nozīmīgus kinoindustrijas apbalvojumus kā "Oskars", divas "Bafta" balvas un trīs "Zelta globusus", ziņo "BBC".

Savu "Oskaru" Konerijs saņēma 1988. gadā par īru policista portretējumu filmā "Neaizskaramie" kā labākais otrā plāna aktieris. 2000. gada viņš tika iecelts bruņinieka kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!