Foto: Vida Press

Kino pasauli pāršalkusi ziņa, ka "20th Century Studios" sadarbībā ar "Kloverfīlda iela 10" režisoru Denu Trahtenbergu uzņemušies jaunu izaicinājumu – veidot daudzu iemīļotās filmu franšīzes "Plēsoņa" ("The Predator") jaunāko turpinājumu. Tas pēc kārtas ir piektais, ja neskaita atzarus "Alien Vs. Predator" un "Alien Vs. Predator: Requiem", raksta "Deadline". Kā izrādās, šī filma jau labu laiciņu tapusi slepenībā.

Jaunās filmas sižeta līnija pagaidām tiek turēta absolūtā noslēpumā, taču portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka notikumi tiks attīstīti no pēdējās filmas skatu punkta. Pēdējā daļa iznāca 2018. gadā, un to režisēja Šeins Bleks – cilvēks, kura veidotās asa sižeta filmas no "Nāvējošā ieroča" līdz pat "Foršajiem džekiem" iecienījuši daudzi.

Ceturtais turpinājums bija mēģinājums pēc iespējas pietuvināties franšīzes pirmajai daļai, kurā, starp citu, ar Hokinsa lomu piedalījās arī pats Bleks. Grāvējs "Plēsoņa" uz lielajiem ekrāniem nonāca pagājušajā gadsimtā, precīzāk – 1987. gadā, kad tās režisors bija Džons Maktīrnans. Šo vēl aizvien sauc par vienu no zīmīgākajām filmām ar Arnolda Švarcenegera piedalīšanos.

Filmu franšīzes otrā daļa iznāca pēc trim gadiem, savukārt trešā – 2010. gadā. Pa vidam tika radīts mēģinājums vienu pret otru nostādīt divas franšīzes, "Plēsoņām" pretī liekot "Svešos". Ļoti iespējams, tas nebija labākais Holivudas lēmums, bet, kā to pierādīja 2010. gada filma, vienmēr varam sākt (gandrīz) no nulles.

Piektā turpinājums slepenā scenārija autors ir Patriks Aisons. Jāpiebilst gan, ka režisors Trahtenbergs par šīs ziņas nākšanu gaismā nebūt nav tik sajūsmināts kā franšīzes fani. Pēc ziņas, kas parādījās "Deadline", režisors savā "Twitter" kontā rakstījis: "Tam vajadzēja būt pārsteigumam. Es pie šī strādāju jau aptuveni četrus gadus. Man ir ļoti žēl, ka jums nebūs iespēja par to uzzināt veidā, kā bijām plānojuši. Tā ir milzīga vilšanās. Bet vienlaicīgi arī… Jēj!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!