Foto: Vida Press
Lielbritānijas prinča Harija kundze hercogiene Megana publiski pavēstījusi, ka zaudējusi mazuli, ziņo "Sky News".

Saseksas hercogiene Megana savā slejā medijā "The New York Times" atklājusi, ka bijusi otrā bērna gaidībās, taču jūlijā piedzīvots spontānais aborts, un mazulis gājis bojā.

Megana un Harijs ir vecāki puisēnam Ārčijam, kurš pasaulē nāca 2019. gada maijā. Pāris šogad gaidījis vēl vienu bērnu, taču kādā jūlija dienas rītā, grasoties mainīt dēlam autiņbikses, Megana sajutusi "asu krampi vēderā".

"Tas bija parasts jūlija rīts, kas sākās tāpat kā daudzās citās ģimenēs – ar brokastu gatavošanu, suņu pabarošanu, vitamīnu iedzeršanu, pazudušās zeķītes atrašanu, zem galda paripojušā krītiņa pacelšanu... Saņēmu matus zirgastē un pieliecos, lai no gultiņas paņemtu rokās Ārčiju un nomainītu autiņus," slejā vēsta Megana. Jau tūlīt pēc tam viņa sajutusi sāpes vēderā, kopā ar dēlēnu apgūlusies uz grīdas un sākusi dungot bērnu dziesmiņu. "Tās jautrā melodija kontrastēja ar sajūtu, ka kaut kas nav kārtībā. Turot rokās savu pirmo bērnu, es sajutu, ka zaudēju otro".

Tās dienas rītā Megana un Harijs steigušies uz slimnīcu, kur princis turējis mīļotās roku, abi raudājuši. Bērna zaudējumu hercogiene apraksta kā "nepanesamas skumjas".

Megana savai slejai respektablajā medijā devusi nosaukumu "Mums kopīgie zaudējumi". Viņa norāda, ka spontāno abortu piedzīvojušas 10-20 sieviešu no simta, un daudzas šīs sēras izdzīvo vientulībā.

"Šis gads tik daudzus no mums ir novedis līdz lūzuma punktam. Zaudējumi un sāpes nomocījuši daudzus," pauž Saseksas hercogiene.

Medija "Sky" karaļnama korespondents Raions Mills šo atklāto Meganas vēstījumu nosaucis par "sirdi plosošu".

Kā zināms, britu princis Harijs 2018. gadā apprecēja aktrisi Meganu Mārklu, pēc gada pasaulē nāca abu dēls Ārčijs, bet šī gada sākumā Saseksas hercogu pāris paziņoja, ka pārtrauc pildīt savus oficiālos karaļnama pienākumus un pārcēlās uz dzīvi ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!