Foto: Publicitātes foto
Seriāls "Dzīvie un mirušie" ir pavisam jauns, sešu daļu dramatisks šausmu seriāls, kurā stāstīts par diviem cilvēkiem, kas meklē laimi, pārceļoties uz noslēpumainu Viktorijas laika māju nomaļā un klusā lauku nostūrī. Tā vietā, lai studijā radītu mājas dekorācijas, seriāla veidotāji nolēma to uzņemt patiesi spocīgā savrupmājā, kurā uzņemšanas grupa arī dzīvoja filmēšanas laikā. Seriāla radīšanas laikā lielākā daļa aktieru un komandas redzēja un dzirdēja lietas, kuras viņi joprojām nav spējuši izskaidrot.

Saskaņā ar seriāla "Dzīvie un mirušie" stāstu psihologs Natans savā īpašumā ieguvis ģimenes māju skaistā, taču nomaļā Somersetas ielejā, un uz turieni viņš pārvācas ar sievu, meklējot jaunas dzīves sākumu. Lauku idilles vietā viņi saskaras ar notikumiem, kas ne vien nomāc viņu dzīves, bet arī apdraud visu, kas viņiem jebkad ir bijis. Seriāla uzņemšanai tā autori izvēlējās Hortonkortas muižu, kas celta 16. gadsimtā.

Šarlote Spensere, kas seriālā tēlo galveno lomu, atklājusi, ka mājā pie lielā kamīna viņa redzējusi noslēpumainu sievietes tēlu, kamēr citi stāstījuši, ka uz jumta redzēts mazs zēns.

"Lieta tāda, ka šis mazais zēns trīsdesmitajos gados pie mājas esošajā ezerā noslīka," norāda Kolins Morgans. Tāpat filmēšanas komanda uzņemšanas laikā dzirdējusi noslēpumainus soļus, tomēr neviens nav varējis izskaidrot, no kurienes tie nākuši. Pamanītas arī savādas ēnas, bet papīra lapas pūstas pa istabām bez vēja. Tomēr baisākā pieredzētā lieta bijusi tālruņa zvanīšana – tas izklausījies kā vecs stacionārais telefons, kas zvana kaut kur mājā, kaut arī šī vieta no pieslēguma atslēgta jau gadiem. Un šādas skaņas dzirdētas vairākas reizes dienā.

"Dzīvie un mirušie" ir Ešlija Faroha un Metjū Grahama – "Dzīve uz Marsa" un "Pīšļi pie pīšļiem" autoru – kopdarbs, un tā pirmizrāde kanālā "Epic Drama" gaidāma svētdien, 13. decembrī, pulksten 22 vakarā. Seriāls pirmo reizi tika demonstrēts kanālā BBC, un tas tika atzinīgi novērtēts par labāko vizuālo noformējumu, pirmšķirīgu aktierspēli un tēliem, negaidītiem pavērsieniem un saturīgo un bailīgo stāstu.

Foto: Publicitātes foto
Aizraujošs fakts: ikviens, kurš ir gana drosmīgs un iemīl seriālā redzamo māju, var to izīrēt jebkurā laikā – Hortonkortas muiža nesen atjaunota un ir pieejama tūristiem.

Seko mums arī Facebook

Par kanālu "Epic Drama": "Epic Drama" ir televīzijas mājvieta labākajiem un aizraujošākajiem drāmas seriāliem no visas pasaules. "Epic Drama" piedāvā kvalitatīvu drāmu 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, piedāvājot saturu ikkatrai gaumei. Lūdzu, sazinieties ar savu TV pakalpojumu sniedzēju, lai uzzinātu par kanāla pieejamību jūsu mājās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!