Foto: Vida Press

Runā, ka mīlā un karā visi ieroči atļauti, taču, vai visus līdzekļus ļāvusi pielietot Šonda Raimsa, jaunās romantiskās drāmas "Bridgerton" veidotāja, jau šobrīd varam novērtēt straumēšanas platformā "Netflix".

Lai saprastu, kas ir "Bridgerton" un par ko seriāls vēsta, iedomājies vissaspringtāko seriāla "Intrigante" ("Gossip Girl") epizodi, pieliec klāt Džeinai Ostinai raksturīgos skatienus un asprātīgos dialogus, ietērp varoņus 19. gadsimta balles kleitās un stilīgos uzvalkos un kā ķirsīti uz deserta pievieno arī Džūlijas Endrjūsas uzticamo balsi, kas sola intrigu un skandālus, raksta "Today".

Raimsas vārds seriālu pasaulē nav svešs. Viņa piedalījusies vairāku pasaulē slavenu un par ļoti veiksmīgiem atzītu seriālu veidošanā, tostarp "Grey's Anatomy", "Scandal" un "How to Get Away With Murder". Pirmā "Bridgerton" sezona sastāv no astoņām sērijām un ieved skatītāju Džūlijas Kvinas grāmatas ekranizācijā. Galvenie notikumi risinās ap divām elites ģimenēm, kuras iepazīstina augstāko sabiedrības slāni ar saviem bērniem, kā arī meklē viņiem piemērotus preciniekus.

Viena no šīm ģimenēm ir labi zināmie Bridžertoni, kurā viens pie otra sāniem dzīvo astoņas atvases. Ģimenes galva ir māte – atraitne vārdā Violeta Bridžertone, kura uzņēmusies pilnīgas rūpes pār savām četrām meitām un četriem dēliem. Kas interesanti, visiem bērniem doti vārdi alfabētiskā secībā. Vecākajam dēlam Entonijam (Džonatans Beilijs) pēc tēva nāves dots uzdevums palīdzēt atrast piemērotu vīru savu māsai Dafnei, kamēr jaunākā māsa Eloīze labprātāk pievēršas rakstīšanai un savu ambīciju piepildīšanai.

Pāri ielai dzīvo otra dižciltīgā ģimene (Featheringtons), kuru māte Portija šajā satraukuma un stresa pilnajā laikā cenšas nezaudēt prātu un savām trim meitām atrast izcilus preciniekus. Taču, lai situācija kļūtu sarežģītāka, ciemos ierodas arī attālā māsīca Marina. Ar savu samtaino balsi seriālu bagātina iepriekš minētā Endrjūsa, kura iejūtas Lēdijas Visteldaunas ādā. Viņai šajā daudzsēriju kinolentē atvēlēta gluži vai intrigantes loma, ziņojot un apspriežot pikantākos skandālus, saderināšanās pasākumus un daudzus citus notikumus.

Lai gan jau pēc apraksta skaidrs, ka sižets pārsvarā aizskars romantiskās stīgas, "Today" norāda, ka Raimsa un producents Kriss Vandusens pa laikam seriālam piešķiļ uguntiņu ar negaidītiem pavērsieniem un atkal jauniem skandāliem. Protams, nevar nepieminēt arī bagātīgos tērpus un 19. gadsimta sākuma vides atveidojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!