Foto: Vida Press

Džordžs Klūnijs sevi pierādījis ne vien kā harizmātisks aktieris, bet arī uzteicams režisors. Abas šīs prasmes talantīgais arodu pārstāvis apvienojis "Netflix" zinātniskās fantastikas trillerī "Midnight Sky", kas šobrīd ir ceļā uz to, lai kļūtu par vienu no visu laiku skatītākajām straumēšanas platformas filmām, vēstī "Deadline".

Ziņots, ka jauno kinolenti, kas balstīta Lilijas Brūkas-Daltonas novelē "Good Morning, Midnight", četru nedēļu laikā pēc nonākšanas skatītāju ekrānos novērtējuši aptuveni 72 miljoni mājsaimniecību. Kā portālam apstiprinājuši platformas pārstāvji, filma guvusi milzīgu popularitāti ne vien vietējā, bet arī pasaules tirgū, sasniedzot 1. vietu 77 valstīs. No Turcijas līdz Argentīnai, Vācijai un arī Īslandei, kur uzņemta daļa filmas – top 10 skatītāko kinolenšu sarakstā tā ierindojusies pat 93 pasaules valstīs.

Jāpiebilst, ka filma bija šī gada lielākais "Netflix" grāvējs arī kinoteātros (protams, paturot prātā to, ka šobrīd dzīvojam jaunā koronavīrusa izraisītajā pandēmijas pasaulē). "The Midnight Sky" uz ekrāniem parādījās 16 valstīs un aptuveni 800 vietās, tostarp ASV, Lielbritānijā, Brazīlijā, Austrālijā, Japānā un Meksikā.

Paldies par veiksmīgo oriģinālsaturu jāteic vietnes filmu programmas veidotājam Skotam Stuberam, kurš, liekot lietā savas labās attiecības ar zvaigznēm no laika, kad pats aktīvi darbojies filmu industrijā, trīs gadu laikā spējis piesaistīt daudzus skaļus vārdus. Piemēram, aizvadītā gada sākumā mums bija iespēja novērtēt Krisa Hemstvoka "Extraction", kas toreiz kļuva par "Netflix" visu skatītāko filmu. Šobrīd noris darbs pie tās turpinājuma veidošanas, raksta "Deadline". Savukārt gadu noslēdzām ar ne mazāk iespaidīgiem veikumiem, tostarp "The Trial of the Chicago 7", "Mank" un, protams, arī Klūnija veikumu.

"The Midnight Sky" Klūnijs romantisko ampluā nomainījis pret skarbu un nopietnības pilnu ģīmetni. Filmas sižets grozās ap galveno varoni un viņa centieniem par visām varītēm atrst veidus, kā brīdināt citus izdzīvojušos par globālo katastrofu, kas notikusi uz Zemes.Intervijā "Variety" Klūnijs atklājis, ka filmēšanas apstākļi bijuši visnotaļ skarbi. Gaisa temperatūra Īslandē un Anglijā bieži vien noslīdējusi zem nulles grādu atzīmes.

Leģendārais aktieris filmā ir vientulīgs zinātnieks Augustīns Lofthauss, kurš ir pārliecināts, ka palicis vienīgais dzīvais cilvēks uz Zemes. Taču viens viņš tomēr nav – Lofthausa ceļš krustojas ar mazu meiteni vārdā Īrisa, par kuru vīrietis kā pienākumu izjūt nepieciešamību parūpēties. Tāpat Lofthauss uz saviem pleciem uzņemas atbildību brīdināt kosmonautu komandu par notikušo uz Zemes.

Lai gan jaunās kinolentes uzņemšana pabeigta pirms jaunā koronavīrusa izplatības uzliesmojuma, vairāki 2020. gada notikumu pārdzīvojumi patiesi pielīdzināmi sarežģījumiem, ar kuriem varoņi saskaras filmas kontekstā. "Tā ir zinātniskās fantastikas filma, kas dienu no dienas, diemžēl, kļūst aizvien reālāka," intervijā "Vanity Fair" atklājis Klūnijs. "Naida radītās sajūtas un visas no tā izrietošās sekas, cīņas un kari – tas viss ir dzirdēts jau labu laiku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!