Foto: Privātais arhīvs

Šā gada starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" Krieviju pārstāvēs tadžiku izcelsmes dziedātāja Maniža (Manizha), noskaidrojies balsošanā 8. marta vakarā.

Tadžikistānas galvaspilsētā Dušanbe dzimusī dziedātāja Maniža apsteigusi savus konkurentus skatītāju balsojumā par Krievijas pārstāvi šā gada "Eirovīzijas" konkursā. Uz lielās skatuves Roterdamā viņa izpildīs dziesmu "Krievu sieviete", turklāt dziedās krieviski. Tā būs pirmā reize pēdējo 12 gadu laikā, kad lielajā "Eirovīzijā" šīs valsts pārstāvis dziedās krieviski.

Teorētiski šā gada "Eirovīzijā" bija jāpiedalās pagājušā gada uzvarētājiem – reiveru apvienībai "Little Big", taču grupa no šīs iespējas negaidīti atteicās.

Manižas mērķis konkursā būšot parādīt, ka Krievija ir "dāsna, gaiša un atvērta" valsts. Viņa vēlas runāt par lietām, kas pašai svarīgas. Māksliniece uzsver, ka pati ir tadžikiete, taču Krievija viņu ir pieņēmusi un uzaudzinājusi. "Es gribētu, lai pasaule ierauga mūsu valsti tādu, kādu es to redzu," dziedātājas pausto citē portāls Lenta.ru. Viņasprāt, dziesma "Krievu sieviete" ir vēstījums par sievietes pašapziņas veidošanos Krievijā pēdējos pāris gadsimtos. Jāpiebilst, ka globālajā tīmeklī pagaidām ir praktiski neiespējami atrast Manižas uzstāšanos pilnā garumā un kvalitātē, arī konkursa oficiālajā "YouTube" kontā šī dziesma pagaidām nav ievietota.
Kā zināms, 65. starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā piedalīsies 41 valsts. Pusfināli notiks 18. un 20.maijā, bet fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas - 22.maijā. Latviju konkursā pārstāvēs Samanta Tīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!