Foto: Shutterstock

Vairāki straumēšanas platformas "Netflix" lietotāji ziņojuši, ka skatīšanās laikā uz ekrāniem parādījies uzraksts "Ja nedzīvo kopā ar šī konta īpašnieku, tev nepieciešams savs, lai turpinātu skatīties", raksta BBC. "Netflix" pārstāvis raidsabiedrībai skaidrojis, ka šis teksts radīts ar mērķi nodrošināt skatīšanās pieeju tiem, kuriem tam ir atļauja.

Straumēšanas platformai vēl jānonāk pie gala lēmuma, vai šo praksi pielietos visā tīmeklī. Šajā izmēģinājuma variantā lietotāji var apstiprināt konkrētā konta pieejas atļauju, ievadot ciparu kombināciju, kas tiek nosūtīta īsziņā vai e-pastā.

Tādas straumēšans vietnes kā "Netflix", "HBO Go", "Amazon Prime" un "Disney+" dod iespēju vienam kontam pievienot vairākus profilus, taču lietošanas noteikumi un nosacījumi paredz, ka lietotājiem jābūt no vienas mājsaimniecības.

2016. gadā viens no "Netflix" izveidotājiem Rīds Heistings sacīja, ka dalīšanās ar parolēm ir kaut kas tāds, ar ko jāmācās sadzīvot. Viņš norādīja, ka pastāv ļoti daudz leģitīmu dalīšanās veidu, piemēram, ar saviem bērniem vai laulāto draugu. Savukārt 2019. gadā Gregs Pīters, straumēšanas platformas pārstāvis, informēja, ka uzņēmums ir lietas kursā un apskata dalīšanos ar pieeju kontam, taču tobrīd netika izziņoti plāni šajā jautājumā ieviest korekcijas.

2020. gadā "Netflix" abonentu pulkam pievienojās vēl 37 miljoni lietotāju, kopējam skaitam pārsniedzot 200 tūkstošus. Lai arī "Netflix" pagājušajā gadā nedaudz paaugstināja pakalpojumu maksu ASV, aptuveni 83 procenti no jaunajiem abonentiem bijuši ārpus Ziemeļamerikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!