Foto: Privātais arhīvs

Marta sākumā par pozitīvām izmaiņām savā privātajā dzīvē feisbukā paziņoja Madara Marta Šterna – dāma, kuru TV3 skatītāji iepazina šovā "Operācija: Jauna dzīve". Madara ir transpersona, kura šajā projektā vēlējās savu vizuālo izskatu vērst daudz sievišķīgāku.

37 gadus vecā Madara agrāk bija Māris. Saņēmusi drosmi, viņa pieteicās TV3 ekstrēmo pārvērtību šovam un tur arī guva panākumus. Madaras drosmi – publiski iznākt no skapja un atzīt, ka viņa sevi jūt kā sievieti, nevis vīrieti, novērtēja daudzi TV skatītāji.

Kopš šova noslēguma apritējis teju pusgads, un Madara turpina "apaļoties" sievietes virzienā, lai gan bioloģiski viņa ir vīrietis. Lai padarītu Madaras seju sievišķīgāku un slaidāku, šova ietvaros notika daudzas sejas procedūras. Tika veikta pieres pacelšana, tādējādi paceļot uzacis, tika noņemta liekā ādas pārkare un veikta augšējo plakstiņu korekcija. Tāpat tika samazināts zods, piešķirot tam sievišķīgāku izskatu. Tāpat viņa tagad var lepoties ar koši baltiem mākslīgajiem zobiem.

Īsi pēc pārvērtībām Madara pauda: "Es jūtos tā, it kā kaut kāda siena būtu nojaukta. Esmu no introverta kļuvusi ekstraverta – man vajag sabiedrību, man vajag sarunāties, satikt cilvēkus". Nu viņai izdevies rast laimi arī privātajā dzīvē – Madara ir sastapusi 27 gadus vecu jelgavnieci vārdā Inta, ar kuru nu jau vairāk nekā divas nedēļas ir kopā.
Foto: Privātais arhīvs
"Ar Intu iepazināmies pavisam nejauši. Ne es, ne viņa nebijām domās par partneru meklēšanu," sarunā ar portālu "Delfi" teic Madara. Abas satikušās tiešsaistē vietnē "Skapis.eu", bet tad pārgājušas uz privātāju saziņu feisbukā.

"Sarunājām satikties, pastaigāties – plāns bija pāris stundas pa centru pastaigāties. Tomēr šie plāni izjuka, kad satikāmies! Abas esam diezgan uz filozofiju tendētas, vēlamies izprast cilvēkus, dzīvē nesteigties un, pats galvenais, ieklausīties sarunā nevis lai atbildētu, bet lai saprastu, lai izsecinātu savu skatījumu par konkrētu lietu. Plāni izjuka tādā ziņā, ka mēs kopā pavadījām astoņas stundas. Nākamajā dienā sarakstēs iznāca apmainīties vēl ar dažiem domu graudiem, kā rezultātā uzsākām jau tuvākas romantiskās, emocionālās attiecības," par pagriezienu dzīvē teic Madara. Inta turklāt neko nebija zinājusi par TV šovu un draudzenes dalību tajā.

Viņa skaidro, ka kopā ar Intu pavadītais laiks ir kvalitatīvs, lai gan, kā atzīst pati, viņai šobrīd Inta esot jādala ar vēl kādu meiteni. "Mūsu attiecības ir balstītas uz patiesumu, atklātumu un kvalitatīvu laika pavadīšanu," saka Madara un piebilst, ka viņas nākotnes plānos ietilpst dziļāka gan sevis, gan partneres izprašana.

Pati Madara ir programmētāja, bet viņas mīļotā sieviete Inta studē pedagoģiju, kā arī aizrautīgi dzied. Draudzības laikā Inta arīdzan ieinteresējusies programmēšanas lietās, atklāj Madara.

Vaicāta, vai šīs ir viņas pirmās attiecības kā transpersonai, Madara teic, ka jā. Piecpadsmit gadu viņa kā Māris Šterns bija juridiski precēta, laulībā dzimuši trīs bērni – šobrīd 16, 14 un sešus gadus veci. Viens no bērniem, kurš dzīvo pie Madaras, ar Intu jau ir iepazinies, pārējiem tas vēl priekšā. "Protams, ka iepazīstināšu! Skaistas attiecības nav slēpjamas," portālam "Delfi" teic šova zvaigzne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!