Foto: Publicitātes foto
Ar singlu "Zvaigznes" pašmāju mūzikā debitē jauna dziedātāja un dziesmu autore Keitija Lismane.

Kāda latviešu teika par zvaigžņu rašanos stāsta, ka tad, kad puišiem, jājot pieguļā, satumsis, tie sametuši ogles debesīs un tās vairs nav kritušas lejā. "Zvaigznes" ir kā saldsērīgs secinājums, kopsavilkums, atskatīšānās uz vēl līdz galam nesadzijušām sirdsāpēm, par dziesmu portālam "Delfi" teic jaunā māksliniece.

"Man mūzika šķiet kā kriptēta valoda, kas tomēr ir saprotama visiem. Es caur to varu mēģināt translēt savas un sev apkārt klīstošās sajūtas. Klausītājs pats var izvēlēties, ko sadzirdēt un ar ko rezonēt," uzskata Keitija. Viņa teic, ka pašas mūziku var raksturot ar vārdiem "ģeniāla vienkāršība". Kad esot sarežģīti izstāstīt, bet pavisam vienkārši sajust.

Keitija ir beigusi Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas flautas specialitātes klasi. Savas muzikālās gaitas turpināja folkloras kopā "Kokle", kur iepazina latviešu tradicionālās dziedāšanas tehnikas un apguva kokles un citu instrumentu spēli.

Dziesma tapusi sadarbībā ar mūziķēm Viju Moori (perkusijas) un Smarandu Iftimi (čells), kuras šobrīd studē Sibēliusa Mūzikas akadēmijā Helsinkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!