Foto: twitter.com/HouseofDragon

Jau 2019. gadā tapa zināms, ka seriāls "Troņu spēle" tik ātri nepametīs mūsu prātus un ekrānus – kanāls "HBO" paziņoja, ka vedīs skatītāju 300 gadus senā pagātnē un atklās notikumus pirms godalgotā seriāla. Nu tas brīdis ir pienācis, un aktieri sēdušies pie galdiem, lai mestos iekšā darbos.

Jaunais seriāls ar nosaukumu "House of the Dragon" būs balstīts rakstnieka Džordža R.R. Mārtina grāmatā "Fire & Blood". Sižeta centrā būs Tārgārjenu dzimta, un notikumi seriālā risināsies 300 gadus pirms cīņas par "dzelzs troni". Gadu gaitā pakāpeniski auga "Troņa spēles" budžets, un pēdējā sezonā vienas sērijas uzņemšana izmaksāja pat 15 miljonus ASV dolāru. Seriālam pavisam kopā bija 73 sērijas.

"House of the Dragon" uzņemšana aprīļa nogalē sākusies Lielbritānijā. Vairākos "Twitter" kontos pārstāvji padalījušies ar aizkadra fotogrāfijām, kurās redzam aktieru sastāvu, iepazīstoties ar scenāriju. Ņemot vērā, ka Covid-19 infekcija vēl aizvien ir liels drauds pasaulei, jaunā seriāla tapšanā tiek ievēroti visi svarīgākie drošības pasākumi – katrs radošās komandas pārstāvis sēž pie sava galda, divu metru attālumā viens no otra.


Seriāla tapšana uzticēta Mārtina, Raiena Kondala un Migela Sapočnika trio. Ārzemju plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka pasūtītas ir 10 sērijas. Skatītāji vērtējumam tās varētu tikt nodotas 2022. gadā.

Galvenās lomas "House of The Dragon" atveidos Olīvija Kuka ("Ready Player One"), Emma Dārsija ("Truth Seekers"), Padijs Konsidains ("Peaky Blinders"), Mets Smits ("Doctor Who"), Īva Besta ("Nurse Jackie") un citi. Šis seriāls ir viens no sešiem "Troņu spēles" prīkveliem, kas šobrīd dažādās attīstības stadijās ir "HBO" paspārnē, raksta "The Hollywood Reporter".

Ziņas par jaunā seriāla tapšanu "Troņu spēles" faniem, iespējams, palīdzēs aizlāpīt brūci, kuru atstāja oriģināla pēdējā sezona. Astoņu gadu laikā seriāls iemantoja kulta statusu, savā īpašumā saņemot lērumu kino nozares nomināciju un balvu. Tas spēja stāsta un aktieru talanta cienītājus teju vai pielipināt pie ekrāniem, taču pēdējā sezona tika sagaidīta ar divējādām sajūtām. Kamēr vieni ieņēma neitrāla skatītāja vietu, citi neslēpa sašutumu par redzēto, 8. sezonu pamatīgi nopeļot.

Par godu seriāla 10 gadu jubilejai "HBO" publicēja atskatu uz pēdējiem "Troņu spēles" notikumiem, no jauna modinot fanos vēlmi redzēt pārstrādātu 8. sezonu. Vairāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!