Foto: Vida Press
"Zelta globusa" ieguvēja Andra Deja atklājusi – pirms pārkāpšanas leģendārās džeza dziedātājas Billijas Holidejas kurpēs, aktrise zaudējusi 40 mārciņas jeb 18 kilogramus ķermeņa svara. Lai gan izmaiņas bijušas redzamas, tas nelicis Dejai justies skaistākai, raksta BBC.

Ar tēlojumu Lī Denielsa biogrāfiskajā drāmā "The United States vs. Billie Holiday", kuras centrā ir slavenās Billijas Holidejas narkotiku atkarība un ASV varas iestāžu centieni liegt viņai izpildīt pretrunīgi vērtēto dziesmu "Strange Fruit", Andra Deja šogad pretendēja pat uz "Oskaru". Filma, kas veidota pēc grāmatas "Chasing The Scream: The First and Last Days of the War on Drugs" motīviem, saņēmusi viduvējus kritiķu vērtējumus, tomēr Andras Dejas darbs izcelts kā pārliecinošs.

Atklātā sarunā ar "InStyle" aktrise norādījusi – lai gan svara izmaiņas bija redzamas, tas nelika viņai automātiski justies pievilcīgākai. "Cilvēki man jautāja: "Vai tagad, pēc svara zaudēšanas, jūties skaistāka?" Es atbildēju: "Pilnīgi un galīgi nē!" Patiesībā man patika būt "sulīgai". Es biju forša." Viņa gan piebildusi, ka pēc atbrīvošanās no liekā svara ķermenis juties labāk un locītavas bijušas pateicīgas. "Tu pamani atšķirību. Turklāt manā uztverē nav tāda "klasiskā skaistuma". Skaistumam ir atšķirīgas formas – dažādos laikos un atkarībā no nacionālās piederības." Deja uzsvērusi, ka skaistuma pamatā ir pārliecība, sevis mīlēšanu un savu vērtību pieņemšana.

Billijas Holidejas lomu lielā mērā var uzskatīt par 36 gadus vecās Dejas debiju lielajā kino (viņa ir piedalījusies dažos kinoprojektos arī iepriekš, bet ne šāda mēroga lomā). Starp citu, arī pašai Dejai dziesmas, kurās manīts protesta vēstījumu, ir tuvas. Baraka Obamas prezidentūras laikā viņa Baltajā namā izpildīja savu dziesmu "Rise Up", kas pēcāk nosaukta par neoficiālo "Black Lives Matter" kustības himnu.

Filma kopš februāra skatāma "Hulu" platformā. Šī ir otrā reize, kad Holidejas trāģiskais liktenis aktierfilmas formātā nonācis uz ekrāniem – pirmā Holidejas biogrāfiskā filma "Lady Sings the Blues" iznāca 1972. gadā ar dziedātāju Diānu Rosu titullomā.

1947. gadā Holideju arestēja par narkotiku pārkāpumiem. Gadu viņa pavadīja rehabilitācijā. Dažas dienas pēc rehabilitācijas kursa beigām viņai izdevās uzstāties skatītāju piepildītā "Carnegie Hall" koncetrzālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!