No 9. jūlija kinoteātros būs skatāms aizkustinošs stāsts par lidostā pamestu vācu aitusuni vārdā Palma. Reālos notikumos balstītais ticības, cerības un mīlestības pilnais stāsts rosinās pārdomas par īpašo cilvēka un dzīvnieka saikni.

Stāsts par vācu aitusuni Palmu, kas divus gadus pacietīgi gaidīja saimnieku lidostā, nav izdomāts. Īstā Palma lidostā dzīvoja no 1974. līdz 1976. gadam. Izdzirdējusi pazīstamo tās lidmašīnas skaņu, ar kuru bija aizlidojis viņas saimnieks, viņa acumirklī skrēja pretī, cerēdama, ka viņš nokāps no trapa. Pamestais suns kļuva par preses izdevumu varoni. Tūkstošiem cilvēku sekoja Palmas gaitām un bažījās par viņas likteni.

Foto: Publicitātes foto

Filmas režisors Aleksandrs Domogarovs atzīstas, ka nav centies atspoguļot reālo Palmas stāstu. "Es necentos radīt identisku stāstu. Skarot uzticības un nodevības tēmu, gribējās atklāt izvēles sarežģītību, attiecības ģimenē, draudzību – visu, kam dzīvē ir nozīme. Filma vēsta ne vien par cilvēka un dzīvnieka draudzību, tā ir daudz dziļāka, tajā savijas zēna un suņa, saimnieka un suņa, tēva un dēla attiecības," teicis režisors.

Vienu no galvenajām lomām filmā tēlo pazīstamais atieris Viktors Dobronravovs, filmējušies arī divi debitanti. Zēna Koļas tēlotājam Leonīdam Basovam šī ir pirmā kinoloma, un viņš izturēja milzīgu aktieru atlasi, pārspējot visas cerības. Pirmo lomu tēloja arī vācu aitusuns Lilija. "Lilija ir lielisa aktrise. Viņa teicami tika galā ar visiem uzdevumiem," sacījis režisors.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!