Foto: Publicitātes foto
15. jūlijā Vitebskā, Baltkrievijā, sākas starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls "Slāvu bazārs". Tā centrā parasti ir jauno izpildītāju konkurss, kurā regulāri piedalās arī Latvijas pārstāvji, taču šogad festivāla mājaslapā atrodami vairāki Latvijas pārstāvji, kuri tur nemaz nepiedalās.

Baltkrievijas festivāls "Slāvu bazārs" šogad tiek rīkots īpaši vērienīgi – konkurss atzīmē savu 30. gadskārtu. Taču mulsinoša situācija rodas, apmeklējot konkursa mājaslapas sadaļu "Dalībnieki", kur redzami daži simti konkursa dalībnieku, nenorādot viņu piedalīšanās gadu.

Tā, piemēram, vietnes apmeklētājs var noprast, ka "Slāvu bazārā 2021" Latviju pārstāv gan dziedātāja Samanta Tīna, gan Liene Greifāne, taču viņas šogad konkursā nestartē.

Samanta Tīna kā jaunā izpildītāja plūca laurus 2012. gada konkursā, un māksliniece pauž izbrīnu, ka viņas seja joprojām atrodama dalībnieku sarakstā.
Foto: Publicitātes foto

Sarunā ar portālu "Delfi" Samanta Tīna skaidro: "Neesmu ne plānojusi, ne uzrunāta piedalīties šajā konkursā. Jā, interesanti viņi tur ir ielikti. Manuprāt, Liene Greifāne nekad nav piedalījusies. Tikpat labi tur vajadzēja būt arī Emīlam Balcerim, Ievai Sutugovai, Kristīnei Zaharovai, Atim Ieviņam," Samanta atceras Latvijas pārstāvjus, kuri iepriekš bijuši dalībnieki šajā festivālā.

"Tur ir citu gadu dalībnieki. Daudzus atpazinu, jo esmu bijusi tur žūrijā," viņa piebilst. Dziedātāja vērtēja citus jaunos māksliniekus 2019. gadā. Žūrijā iepriekšējos gados bijusi arī Liene Greifāne.

Portāls Skaties.lv vēsta, ka šogad no Latvijas uz Vitebsku devusies dziedātāja Jūlija Maijere. Arī viņas seja atrodama dalībnieku sarakstā.

Festivāla organizatori pagaidām nav atbildējuši uz "Delfi" jautājumu, pēc kāda principa tiek veidota konkursa dalībnieku sadaļa "Slāvu bazāra" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!