Foto: Vida Press
"Gredzenu pavēlnieka" triloģija ir viena no atpazīstamākajām kino vēsturē, taču ceļš līdz rezultātam, kādu to zinām šodien, nebija tik vienkāršs. Ja filmas režisors Pīters Džeksons nebūtu strikti pieturējies pie saviem principiem un argumentiem, ļoti iespējams, filmu sērijas gaitā būtu nācies vienam no četriem hobitiem teikt ardievas, raksta "The Hollywood Reporter".

Franšīzes zvaigznes Dominiks Monagans un Billijs Boids izmanto savu jauno podkāstu "The Friendship Onion", lai atklātu dažādus slavenās triloģijas, kuras pirmā kinolente "The Fellowship of the Ring" uz ekrāniem iznāca 2001. gadā, aizkadra stāstus un notikumus. Papildus citām interesantām detaļām Mērija un Pipina lomu atveidotāji norādījuši, ka vienā no filmēšanas posmiem ļoti reāla kļuva kāda hobita nāve, taču režisors Džeksons no tā prasmīgi izvairījies.

Intervijā "ING" abi aktieri atklājuši, ka spiediens vienam no galvenajiem hobitiem – Frodo, Semam, Pipinam vai Mērijam – teikt ardievas, nācis "no augšas". Ja tiktu pieņemts lēmums par labu šim ierosinājumiem, tiktu kardināli mainīts stāsts, kuru savos romānos apraksta Dž. R. R. Tolkīns. Džeksons tomēr nepiekāpās producentu priekšā, realizējot sākotnējo plānu un oriģinālo variantu.

Lai gan, par prieku visiem aktieriem, šī iecere tika noraidīta, sarunas gaitā dalībnieki diskutēja, kurš gan būtu bijis tas, no kura nāktos atvadīties. Monagans pārliecinoši sacīja, ka tas būtu viņa varonis. "Labi, ka tas nenotika, jo tas būtu bijis es," pārdomās dalījies aktieris. "Nebija nekādu variantu, ka tie varētu būt Frodo vai Sems, un tad vienīgie paliek Pipins un Mērijs. Viņi nenogalinātu Pipinu, jo viņam ir spēcīgs stāsts ar Gendalfu."

Lai gan aktieris ir priecīgs un pateicīgs, ka šis pagrieziena punkts tomēr nenotika, viņš atklāj arī savu viedokli, kāpēc režisors atteicies to realizēt. "Manuprāt, Pīts pilnīgi pareizi pieturējās pie tā, ka šis ir izcils literatūras darbs un mums jāpieturas tuvu tekstam," viņš norādījis.

Drīzumā "Gredzenu pavēlnieks" atgriezīsies pie kino faniem, taču nu jau nedaudz citādākā formātā. 2017. gadā "Amazon" iegādājās tiesības ekranizēt televīzijā britu rakstnieka Dž.R.R.Tolkīna romānu triloģiju. Seriāls būs priekšstāsts un vēstīs par notikumiem pirms "Gredzenu pavēlnieka" pirmajā grāmatā aprakstītajiem piedzīvojumiem. Kā raksta "Variety", seriāla pirmizrāde plānota 2022. gada 2. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!