Foto: Vida Press
Kamēr vairākas ar nepacietību gaidītas filmas sagaidījušas savu zvaigžņu stundu vai arī gaisā jau jūt to pietuvošanos, dažas iepriecina pavisam cits fakts – tās beidzot tikušas pie sava pirmizrādes datuma, tādējādi skaidri zinot brīdi, kad tiksies ar skatītājiem. Pēdējās lielās ziņas nākušas no "Spensere" un "Ātrs un bez žēlastības 10" veidotājiem, kas ar sarkanu apli kalendārā apvilkuši attiecīgi šī gada 5. novembri un 2023. gada 7. aprīli.

Kaucošo riepu un jaudīgo vāģu franšīzes kārtējais turpinājums uzsāks "Ātrs un bez žēlastības" sāgas pietuvošanos finiša līnijai. Abas noslēdzošās filmas režisēs Džastins Lins, kuram tas gods dots jau piecās franšīzes filmās. Kā minēts iepriekš, 10. daļu sagaidīsim pēc vairāk nekā pusotra gada, taču, kamēr gaidām, vērts noskatīties "F9", kas vēl šobrīd atrodama kinoteātru repertuāros visā Latvijā.

Vēsīts, ka kopā ar Vinu Dīzelu uz ekrāniem varētu atgriezties arī "vecie kadri", tostarp Mišela Rodrigesa, Tairīss Gibsons, Ludacris, Džordana Brūstere, Natālija Emanuela u.c., taču oficiāli nekas nav apstiprināts. Redzētais "F9" liek domāt, ka arī Džeisona Stethema varonim varētu būt loma jaunākajā veikumā.

"Ātrs un bez žēlastības" pirmās daļas, kura uz ekrāniem iznāca 2001. gadā, scenārijam tā autorus iedvesmoja 1998. gadā "Vibe" publicētais raksts par nelegālām ielu sacīkstēm Kvīnsā, Ņujorkā. Franšīzes kopējie ieņēmumi vietējā un pasaules tirgū (kopā ar "spin-off" "Hobbs & Shaw") mērojami 6,3 miljardos ASV dolāru, savukārt "F9", kas pirmizrādi piedzīvoja Covid-19 pandēmijas laikā, maciņu papildināja par 681 miljonu ASV dolāru, vēsta "The Hollywood Reporter".

Interesantus faktus par šo leģendāro sāgu, kas nesen nosvinēja 20. jubileju, lasi šeit.

Otra uzmanības vērtā kinolente, kas nu skaidrāk zina savu likteni, ir "Spensere" ("Spenser"). Tās centrā būs princese Diāna un tā liktenīgā nedēļas nogale viņas dzīvē, kad sieviete saprata – viņas laulība ar princi Čārlzu nav un nebūs glābjama. Stāsts būs par to, kā Diāna pieņēma lēmumu no prinča šķirties. Diāna un Čārlzs juridiski laulību izšķīra 1996. gadā, bet jau nākamajā gadā Diāna gāja bojā autokatastrofā. Princis Čārlzs vēlāk apprecējās ar savu ilggadējo mīļoto sievieti Kamillu Pārkeri-Boulzu.

Neskatoties uz to, ka sākotnēji filmu plānots skatītāju vērtējumam nodot 2022. gadā – laikā, kad aprit 25 gadi, kopš princeses bojāejās, "Neon" un "Topic Studios" paziņojuši, ka lielā diena tomēr būs jau šogad, 5. novembrī. Ja nekas nemainīsies, šajā datumā par fanu sirdīm cīnīsies pat trīs filmas – iepriekš minētā "Spensere", Hlojas Žao asa sižeta piedzīvojumu filma "The Eternals", kā arī Toma Henksa zinātniskās fantastikas drāma "Finch". Un, lai gan "Spensere" savu lielo pirmizrādi piedzīvos novembra sākumā, pirms tam to būs iespēja noskatīties Venēcijas kinofestivāla ietvaros.

Filmas apraksts vēsta, ka tā parādīs, kā varēja izskatīties notikumi šajā liktenīgajā nedēļas nogalē. Starp citu, šīs pašas nozīmīgās nedēļas nogales notikumi atveidoti arī jaunākajā "Netflix" seriāla "Kronis" sezonā, kurā princesi Diānu atveido aktrise Emma Korina, norāda portāls "Hollywood Reporter".

Velsas princesi Diānu kinolentē atvedos "Krēslas" sāgas zvaigzne Kristena Stjuarte. Jaunās filmas režisors ir čīliešu režisors Pablo Larēns, bet scenārija veidošana uzticēta daudzu iemīļotā seriāla "Peaky Blinders" veidotājam Stīvenam Naitam. Kopā ar Stjuarti filmā redzēsim Timotiju Spolu, Salliju Hokinsu, Šonu Herisu un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!