Foto: Publicitātes attēli
Māksliniece Helēna Ora, kuru Latvija sākotnēji iepazina kā Elīnu Dzelmi un vēlāk Elīnu Maliginu, viesojoties "STV Pirmā!" šovā "Kad viņas satiekas" atklāja, ka Helēna Ora nav viņas otrā personība un pasē nekas nav mainīts.

Helēna Ora – tas ir pseidonīms. "Tā nav mana personība, es joprojām esmu Elīna, pasē nekas nav mainīts," vēsta māksliniece, kura nesen izdeva lasītāju jau novērtēto grāmatu "Panika".

"Tās, pirmkārt, ir tiesības uz manu kārtību manā mākslas darbu mapē. Uzvārdus var mainīt, tā arī dzīvē notiek. Man Maligina ir otrais uzvārds. Ja dzīvē atkal kaut kas mainās, varbūt būs vēl kāds cits uzvārds. Vai es vienkārši pati izdomāšu mainīt to savā pasē – arī uz to man ir tiesības. Tādēļ, esot godīgai pret saviem darbiem un cilvēkiem, kuri mani atpazīst gan Latvijā, gan ārpus, lai tad būtu šis pseidonīms, kuru esmu izvēlējusies," vārda maiņu pamato Maligina. Oficiāli personu apliecinošajos dokumentos viņa joprojām ir Elīna Maligina.

Uz jautājumu, kāpēc nosaukusi sevi tieši par Helēnu, māksliniece teic, ka tas ir viņas otrais pasē ierakstītais vārds, ko devuši vecāki.

"Arī pamatskolu pabeidzu kā Helēna Dzelme, jo klasē bijām piecas vai sešas Elīnas. Bet Ora ir atvasinājums no mana īru vectētiņa uzvārda O'kaurs. Kultūras ziņās es būšu tikai Helēna Ora," viņa teic.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!