Foto: Publicitātes foto

Par Pirmā Baltijas kanāla (PBK) radošo direktori ir kļuvusi producente un iTV vadītāja Žaklīna Cinovska. Šāds lēmums saistīts ar PBK stratēģijas maiņu, jo jau no 27. septembra PBK skatītājiem piedāvās jaunu saturu latviešu valodā, portālam "Delfi" pavēstīja pati Cinovska.

Tādejādi PBK kanāls cer piesaistīt lielāku auditoriju latviski runājošo skatītāju vidū. Kanāls skatītājiem piedāvās izklaidējošu saturu, kas ieskaņots latviešu valodā. Kanāla saturs būs pilnībā jauns, tie būs izklaidējoša un detektīvu žanra seriāli, šovi, kā arī populārie pašmāju raidījumi un seriāli, kas līdz šim bija vērojami arī iTV, stāsta producente.

Viņas izaicinājums būšot pilnībā "rebrendingot" kanāla tēlu, padarot to pievilcīgāku latviski runājošajai auditorijai, un saglabāt arī līdzšinējo krieviski runājošo skatītāju, skaidro Cinovska.

Cinovska uzsver, ka "pirmos mēnešus tikai ieskriesimies, pētīsim šīs auditorijas vēlmes un prasības, bet jau novembrī un decembrī plānojam mūsu skatītājiem piedāvāt arī jaunu vietējo saturu, tostarp populārākos iTV raidījumus un seriālus".

Darba vides maiņa Cinovskai pašai bijis izaicinājums. "Bija ierasts, ka pati sev esmu priekšniece un pati arī 100% uzņemos atbildību, jo kopš 19 gadu vecuma esmu bijusi TV režisore un producente, veidojot visu žanru TVprojektus, līdz pat savai iTV televīzijai. Piekrītot kļūt par Baltijas Pirmā kanāla radošo direktori, pirmkārt, bija jāapzinās, ka esmu daļa no komandas, nevis vienīgais kapteinis – pati uz sava kuģa. Sev par izbrīnu ļoti ātri iejutos jaunajā komandā, darbs patiesi ir radošs unizaicinājumiem pilns," viņa uzskata.

PBK programmu plānošanas direktors Valērijs Vēveris satura maiņu pamato ar nepieciešamību domāt ilgtermiņā: "Mēs strādājam Latvijas tirgū, un tāpēc saturs latviešu valodā nākotnē kļūs par konkurences atslēgu, ja vēlamies iekarot vietējo auditoriju.Mums ir lieli plāni, kā attīstīt kanālu, piedāvājot izklaidējošu saturu, kas kvalitatīvi ieskaņots latviešu valodā, bet tas vēl nav viss. Mēs translēsim arī raidījumus un seriālus, kas jau sākotnēji ir veidoti latviešu valodā."

Bet kanāla analītikas nodaļas vadītājs Sergejs Klimakovs portālam "Delfi" teic: "Mēs ļoti nopietni analizējam datus, vērojam, ko pieprasa auditorija. Protams, arī līdzšinējam kanāla saturam ir sava stabila auditorija. Tāpēc līdzšinējais PBK kanāla saturs tiks pārcelts uz blakus kanālu ar PBK+ logo, bet PBK kanālā turpmāk tiks raidīts jauns saturs latviešu valodā. Tāpēc arī nolēmām piesaistīt jaunu radošo direktori ar ilgstošu pieredzi televīzijas satura veidošanā Žaklīnu Cinovsku, kas kopā ar mūsu komandu strādās pie kanāla satura maiņas."

Kā liecina pētījumu kompānijas "Kantar" dati, augustā Latvijā skatītākais kanāls bija LTV1, kura skatīšanās laika daļa pēc konsolidētajiem datiem bija 12%. Otrs skatītākais kanāls augustā bija TV3 ar skatīšanās laika daļu 9%, savukārt trešajā vietā bija PBK, kuram veltīti 6,6% no kopējās televīzijas skatīšanās laika daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!