Foto: DELFI

Spilgtā aktrise Zane Jančevska pēc 35 teātrī nostrādātiem gadiem pārgājusi no štata aktieriem uz ārštatu. Tas saistīts ar viņas nevēlēšanos vakcinēties pret Covid-19, izpētījis izdevums "Kas Jauns".

Jau vairākas nedēļas Zane Jančevska nav štata aktieru sarakstā Latvijas Nacionālajā teātrī. Nacionālais teātris viens no pirmajiem pavēstīja, ka strādāt pie izrāžu tapšanas drīkst tikai vakcīnu saņēmuši cilvēki, un jau tolaik uzvirmoja runas par pāris aktrišu nevēlēšanos vakcinēties. Zane Jančevska lūgumam tomēr vakcinēties nepiekrita arī pēc 15. novembra un pieņēmusi lēmumu pāriet ārštatā.

Kā raksta izdevums "Kas Jauns", teātrī daudziem kolēģiem bijis žēl, ka jau kādu laiku Jančevskai nav bijis ļauts piedalīties mēģinājumos, viņa arī nedrīkstēja uzturēties darbavietas telpās.

Nacionālais teātris žurnālam pauž: princips nevakcinēties nav pilnībā sagrāvis viņas attiecības ar teātra vadību, tikai turpmāk viņa varēs sadarboties ar režisoriem, kas savā izrādē vēlēsies redzēt tieši viņu. "Protams, tas būs iespējams tikai tad, kad mainīsies noteikumi un situācija ar vakcinēšanās un pulcēšanās ierobežojumiem," skaidro teātra pārstāve Lolita Grāvīte un piebilst, ka, protams, ir ļoti žēl, bet "ceram, ka pienāks tā diena, kad mēs ar Zani un Zane ar mums varēsim būt kopā teātrī".

Pati aktrise saziņā ar izdevumu atzīst, ka vēl nejūtas emocionāli atguvusies, lai publiski komentētu notikušo.

Jau vēstīts, ka Nacionālais teātris strādā "zaļajā režīmā", un teātra direktors Jānis Vimba teicis, ka viņa saimniecībā vakcinējušies ir 99% darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!