Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kopš 26. novembra uz lielajiem ekrāniem nonākusi ilgi gaidītā Ridlija Skota drāma "House of Gucci"! Taču nebūt ne visi ir tik lielā sajūsmā par tajā redzēto. Visciešāk saistītās personas jeb Aldo Guči (Guči modes nama priekšsēdētājs no 1953. līdz 1986. gadam) mantinieki izplatījuši paziņojumu, sakot, ka viņi ir "nedaudz neizpratnē" par viņu ģimenes neprecīzo attēlojumu Ridlija Skota filmā. Mantinieki kritizē filmu par viņu ģimenes attēlojumu kā "huligāniem".

Guči modes impērijas mantinieki ir nākuši klajā ar savu nostāju par Ridlija Skota filmu "House of Gucci" un devuši mājienus par iespējamu tiesvedību, ziņo pasaules profesionālās kinopreses līderis "The Hollywood Reporter".

"Guči ģimene patur tiesības uzņemties visu (nepieciešamo) iniciatīvu, lai aizsargātu savu un savu tuvinieku vārdu un tēlu," teikts bijušā Guči valdes priekšsēdētāja Aldo Guči mantinieku paziņojumā, ko publicējis Itālijas sakaru dienests "ANSA" savā tīmekļa vietnē.

Paziņojumā, kas plaši citēts Itālijas plašsaziņas līdzekļos, Guči ģimene apgalvo, ka Ridlijs Skots un filmas producenti "nav centušies apspriesties ar modes impērijas mantiniekiem", pirms Guči ģimenes locekļus attēloja kā "rupjus, vienaldzīgus un neiejūtīgus pret apkārtējo pasauli."

Filma pulcējusi veselu zvaigžņu plejādi – Lady Gaga, Ādams Draivers, Džareds Leto, Džeremijs Aironss un pat Als Pačīno piedalās patieso noziegumu sāgā par nemierīgajiem gadiem, kas noveda līdz Mauricio Guči slepkavībai. Lady Gaga filmā atveido "melno atraitni" Patrīciju Redžani, kura tika notiesāta par bijušā vīra un modes impērijas vadītāja Mauricio Guči nogalināšanas organizēšanu 1998. gadā.

Guči ģimene īpaši nosoda to, ka Ridlijs Skots filmā Lady Gagas atveidoto Redžani atveidojis "kā upuri". Proti, viņi ir neizpratnē, ka sieviete, kas notiesāta par kūdīšanu uz sava bijušā vīra slepkavību, tika attēlota kā "upuris, kas cenšas izdzīvot vīriešu korporatīvajā kultūrā". 70 gadu laikā, kad modes nams bija ģimenes uzņēmums, Guči reiz apgalvojis, ka tas bija "iekļaujošs uzņēmums", norādot, ka 1980. gados (filmā attēlotajā periodā) vairāki firmas augstākie vadītāji, tostarp "Guči Amerika" prezidente, globālās PR un komunikācijas vadītāja, kā arī "Guči Amerika" direktoru padomes locekle bija sievietes.

Patiesībā šī nav pirmā reize, kad Guči ģimene ir iebildusi pret šo filmu. Pirms vairākiem mēnešiem Aldo Guči meita Patrīcija Guči nosodīja Ridliju Skotu par, pēc viņas vārdiem, "ģimenes identitātes nozagšanu, lai iegūtu peļņu, proti, lai palielinātu Holivudas sistēmas ienākumus."

Runājot ar BBC Radio 22. novembrī, Skots noraidīja kritiku: "Es ar to nenodarbojos. Jums jāatceras, ka viens Guči tika noslepkavots, bet otrs nonāca cietumā par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, tāpēc jūs nevarat ar mani runāt par peļņas gūšanu!"

Jau šobrīd drāmai ir rekordliels skatījumu skaits pandēmijas laikā un paredzams, ka tā būs arī pretendente balvu pasniegšanas sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!