Foto: Kadrs no filmas

Filmas, kuras reiz skatījāmies bērnība, joprojām katru gadu ir televīzijas programmu sarakstā, lai jūs atkal no jauna varētu tās baudīt kopā ar ģimeni. Mūsdienu bērniem viss ir vēl vienkāršāk: proti, kādreiz, ja īstajā laikā neatradies pie televizora, nokavēji Grinča pārraidi, un vienīgais, kas atlika, bija gaidīt nākamo gadu, kad to atkal pārraidīs. Tagad, līdz ar straumēšanas pakalpojumu attīstību, daudzas no šīm klasikām ir pieejamas un gaida īsto mirkli, kad būsim gatavi tās skatīties. Piedāvājam sarakstu ar 10 animācijas filmām, kuras, iespējams, kļūs par jūsu ģimenes tradīciju skatīties tās katru gadu!

Tā kā ar Ziemassvētkiem saistās tik daudz brīnumu, nav pārsteigums, ka daudzas no šīm filmām ir multfilmas tas ir vienkāršs veids, kā iemūžināt svētku burvību, pārāk nepaļaujoties uz dārgiem specefektiem.

Piedāvājam ielūkoties dažās no jaukākajām Ziemassvētku animācijas filmām.

"The Polar Express"


ASV animācijas filma, kura balstīta uz Krisa Van Olsburga tāda paša nosaukuma grāmatas. Filma seko līdzi kādam jaunam zēnam, kurš, šaubīdamies par Ziemassvētku vecīša esamību, dodas maģiskā braucienā ar vilcienu, lai uzzinātu vairāk par Ziemeļpolu. Galveno tēlu ierunājis slavenais aktieris Toms Henkss.

"All I Want for Christmas Is You"


Vai zināji, ka Meraijas Kerijas slavenajai Ziemassvētku dziesmai ir sava animācijas filma? Tās centrā ir jauna meitene — vārdā Meraija, kura ļoti vēlas Ziemassvētku dāvanā kucēnu. Lai pierādītu, ka viņa spēj būt atbildīga, Meraija auklē draisku kucēnu vārdā Džeks, taču nepaies ilgs laiks, līdz rotaļīgais kucēns apgriezīs meitenes ģimenes Ziemassvētku brīvdienas kājām gaisā.

"Arthur Christmas"

"Arthur Christmas" ir ļoti interesants skatījums uz Ziemassvētku vecīša stāstu, izvēloties dīvainu zinātniskās fantastikas sajaukumu ar tradicionālo nakts pirms Ziemassvētkiem stāstījumu. Šī ģimenes animācijas komēdija beidzot atklāj gadsimtiem ilgi neizdibināto noslēpumu, ko bērni cenšas noskaidrot ik gadu pirms Ziemassvētkiem kā gan Ziemassvētku vecītis pagūst nogādāt dāvanas pilnīgi visiem bērniem vienā naktī? Lūk, atbilde Ziemassvētku vecītim ir apbrīnojama elfu armija, kas strādā Ziemeļpolā. Tomēr šis ir stāsts par ģimenes un Ziemassvētku vērtībām, un tā centrā ir ne pārāk varonīgs varonis vārdā Arturs, kam jāpaveic steidzams uzdevums pirms uzaust Ziemassvētku rīts.

"The Grinch"


2018. gada Ziemassvētku animācijas filma, kas balstīta uz doktora Seusa bērnu grāmatu "How the Grinch Stole Christmas"! Kašķīgais Grinčs (Benedikts Kamberbačs) plāno sagraut Ziemassvētkus Hūvilas ciematā. Vai viņam tas izdosies?

"Klaus"


Šīs animācijas filmas režisors piedāvā alternatīvu Ziemassvētku vecīša izcelsmes stāstam, kas liek domāt, ka jautrs, apaļš vecītis 19. gadsimtā bija galvenais pastnieks, kurš kamanās veda dāvanas. Proti, tas ir stāsts par rotaļlietu ražotāju, kurš izveido draudzību ar jaunu pasta darbinieku. Burvīgā Ziemassvētku filma tika nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai kā labākā animācijas filma.

"The Elf on the Shelf Presents: An Elf's Story"

Šis elfa stāsts ir iedvesmojošs stāsts par Čipiju, jauno skautu elfu, kuram Ziemassvētku vecītis ir uzdevis atjaunot kāda zēna ticību Ziemassvētku burvībai. Kad Čipijam uzdevums šķiet nedaudz sarežģīts, viņa labie draugi Ziemassvētku vecītis un bērns – palīdz viņam atcerēties, kāpēc viņa darbs ir tik svarīgs! Ar mīlestības un piedošanas spēku zēns un Čipijs uzzina, ka patiesu ticību nevar iemācīt.

"Angela's Christmas"


Filma, kas balstīta uz Pulicera prēmijas laureāta autora Frenka Makkorta stāstu bērniem, ir ideāli piemērota, lai skatītos to kopā ar visu ģimeni. Filmas darbība norisinās 1910. gados Īrijā, un tas ir smieklīgs, sirdi sildošs un aizkustinošs stāsts par ģimenes spēku un bērna nevainīgo vēlmi nodrošināt, lai Ziemassvētku laikā visi būtu drošībā, silti un mīlēti. Tiklīdz būsi noskatījies pirmo filmu, vari atskaņot arī turpinājumu "Angela's Christmas Wish".

"Olaf's Frozen Adventure"


Priecīgais un lādzīgais sniegavīrs Olafs dodas palīgā Elzai un Annai sameklēt Ziemassvētku tradīcijas. Tā kā māsu vecāki sen gājuši bojā, un arī viņas pašas jau ilgi svētkus nav svinējušas kopā, viņām nav savas ģimenes tradīcijas. Tā nu Olafs dodas misijā – viņš apciemo visus pēc kārtas, lai uzzinātu, kādas tradīcijas eksistē un labākās no tām ieviestu dzīvē.

"Robin Robin"


Šajā īsfilmā peļu audzināts putns vārdā Robina sāk apšaubīt, pie kā īsti pieder, un dodas drosmīgā sevis izzināšanas ceļojumā. Vai viņa beidzot uzzinās, kas viņa ir un kā lidot? Šī filma vietnē "Netflix" nonāca šā gada 24. novembrī, kas nozīmē, ka tā ir pavisam jauna!

"Shaun the Sheep: The Flight Before Christmas"


"Auniņa Šona piedzīvojuma" fani šogad saņem īpašu "svētku cienastu" 30 minūšu īpašo svētku piedāvājumu. Tajā Šons dodas lielākas zeķes medībās, bet nonāk milzīgā piedzīvojumā. Vietnē "Netflix" animācijas filma nonāca 3. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!