Tikai divas dienas pirms gaidāmās "Jeen-Yuhs" pirmizrādes virtuālajā Sandensas filmu festivālā, Kanje apgalvojis, ka viņam nav dota piekļuve filmas pēdējai daļai. Reperis savā "Instagram" ievietojis ziņojumu, sakot: "Es šo laipni teikšu pēdējo reizi. Man ir jāredz gala versija un jādod apstiprinājums pirms dokumentālās filmas izlaišanas "Netflix"."

Viņš turpināja: "Nekavējoties uzsāciet labojumus, lai es varētu būt noteicējs pats par savu tēlu. Paldies jau iepriekš!"

Filmas režisors Klarenss Simmons "New York Post" paziņojis: "Mēs joprojām cenšamies atrisināt jautājumus ar Kanji un viņa komandu." Tomēr plašāk komentējuši Vesta lūgumu viņi nav. "The Guardian" ir sazinājies ar "Netflix", lai straumēšanas gigants komentētu šo situāciju. Proti, vai filma 16. februārī būs pieejama ikvienam straumēšanas pakalpojumā? Atbilde vēl neesot saņemta.

Lai gan Vests tiek uzskatīts par filmas producentu, intervijā ar "Variety" pagājušajā nedēļā režisori sacīja, ka Vestam nebūs pēdējais vārds par "Jeen-Yuhs", kuras pirmizrāde būs lielākais pēdējo trīs nedēļu notikums.

View this post on Instagram

A post shared by ye (@kanyewest)


"Es teicu: "Draugs, tev ir jāuzticas man." Un viņš to darīja uz simts procentiem," sacīja režisors Simmons. "Ņemiet vērā, ka tad, kad iesaistīsies viņa komanda un biznesa cilvēki, viņi, protams, izteiks savu viedokli. Bet man vajadzēja pastāstīt šo stāstu. Tas nav par to, lai Kanji padarītu cilvēkiem patīkamu vai tieši pretēji. Filmētais materiāls nemelo. Filma ir īpaša ar to, ka tā nav aizstāvoša, tas ir viņa ceļojums caur manu redzējumu."

"Jeen-Yuhs" ir dokumentālā filma trīs daļās, kas uzņemta vairāk nekā 20 gadus ilgajā Vesta karjerā. Filma atrādīs, kā Vests veido savu ceļu kā dziedātājs un uzņēmējs, kā arī tiks apskatīta viņa neveiksmīgā kandidēšana uz prezidenta amatu 2020. gadā un mātes Dondas nāve 2007. gadā.

Oficiālajā dokumentālās filmas treileris stāsta par Vestu Ņujorkā 2002. gadā, divus gadus pirms viņa debijas albuma "The College Dropout" izdošanas.

"Mēs ar Festu sastrīdējāmies automašīnā," Vests saka repera Rhymefest klipā. "Es jūtos tā, it kā viņš mani necienītu, vecīt. Mēģināja pateikt, ka es vēl neesmu ģēnijs." Brīdī, kad Vests uzsmaida kamerai, piezvana Rhymefest, kurš jautā: "Nu, kas tu esi, lai sauktu sevi par ģēniju?"

Kopš filmēšanas sākuma Vests ir kļuvis par vienu no veiksmīgākajiem un ietekmīgākajiem hiphopa māksliniekiem. Viņš ir pārcietis arī dažādas ķibeles, tostarp bipolāro traucējumu diagnozi 2016. gadā un plaši aprakstīto šķiršanos no četru bērnu mātes Kimas Kardašjanas 2021. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!