Foto: AP/Scanpix / LETA

Ikoniskais aktieris Denzels Vašingtons, kas pazīstams ar savām lomām tādās filmās kā "Treniņu diena" un "Malkolms X", nominēts labākā aktiera balvai par titullomu filmā "The Tragedy of Macbeth". Tas nozīmē tikai vienu – viņš ir ieguvis savu desmito Kinoakadēmijas balvas nomināciju, padarot viņu par visvairāk nominēto tumšādaino aktieri Oskaru vēsturē, ziņo "Independent".

Vašingtons (kurš 2010. gadā ieguva arī Tonija balvu) pirmo reizi Oskaram tika nominēts 1988. gadā, kad pretendēja uz balvu kā labākais otrā plāna aktieris filmā "Cry Freedom". Pēc tam viņš nominēts vēl deviņas reizes. Par savu darbu aktieris ir saņēmis divas Oskara balvas – pirmā par "Glory" (1990. gada apbalvojums kā labākais otrā plāna aktieris), otrā par "Treniņu diena" (2002. gada balva kā labākais aktieris).

Kinoakadēmija vēsturiski nav bijuši pārāk dāsna un vēlīga pret tumšādainiem aktieriem. Pirmais tumšādainais aktieris, kurš ieguva Oskaru kā labākais aktieris, bija Sidnijs Puatjē – 1964. gadā. Labākās aktrises balvu ieguvusi tikai viena melnādainā sieviete — Halle Berija 2002. gadā par darbu filmā "Monstru balle".

Komentējot savu 2022. gada nomināciju, Vašingtons sacīja: ""The Tragedy of Macbeth" bija viena no labākajām pieredzēm manā karjerā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!