Foto: Vida Press

Tas brīdis tuvojas – Birmingemas sliktie zēni atgriezīsies, lai ar sesto un pēdējo sezonu pieliktu punktu milzu popularitāti iemantojušajam seriālam "Peaky Blinders". Taču nav vērts skumt, jo iemīļotā drāma tik viegli nepametīs uzticamos skatītājus. Lasi, kā mūs plāno pārsteigt noslēdzošā sezona!

Britu krimināldrāma "Peaky Blinders" ar režisoru Stīvenu Naitu priekšgalā ir notikumiem bagāta sāga, kas seko pa pēdām Šelbijiem – kuplajai noziedznieku ģimenei – pēc Pirmā pasaules kara. Seriāla darbība noris Birmingemā, Anglijā, kur šī ģimene kļuvusi par vienu ietekmīgākajām gangsteru bandām. Pirmā sezona pie skatītājiem nonāca 2013. gadā un uzreiz guva ievērojamu skatītāju atzinību.

Neilgi pēc tam, kad seriāla oficiālajā "Twitter" kontā tika prezentēts īss jaunās sezonas tīzeris, kā arī ziņas, ka daudzsēriju kinolente Apvienotajā Karalistē iznāks 2022. gada sākumā, BBC dalījās ar pirmo pilno treileri.

Arī pēc ilgstošas, pandēmijas skartas jaunās sezonas kavēšanās kvēlākajiem faniem nu ir tapis skaidrs, ka pirmizrādes datums būs 27. februāris. Šī intriga atklāta visai interesantā veidā – ielu mākslinieks Akse to uzgleznojis uz milzīgas sienas, zīmējot Tomasa Šelbija attēlu un apstiprinātu datumu. Mākslasdarbs veidots septiņas dienas, un video zemāk arī tu vari ielūkoties, kā tas tapa.

Visās piecās seriāla sezonās bijušas sešas sērijas, tāpēc sagaidāms, ka arī pēdējā nodaļa sekos šim modelim. Zināms arī pirmās sērijas nosaukums – "Melnā diena".

Skatītājiem par prieku atgriezīsies Kilians Mērfijs, lai iejustos Tomasa Šelbija lomā. Būs redzama arī "Netflix" grāvēja "Karalienes gambīts" zvaigzne Anja-Teilore Džoja, uzdodoties par Džīnu Greju – Maikla bagāto sievu, savukārt Šarlīne Makkena pēc piektās sezonas atgriezīsies mīklainās kapteines Svingas lomā. Aktieru pulciņam pievienosies arī jaunas sejas, piemēram, Konrāds Kāns, Ambera Andersone, Rebeka Kītlija un citi.

Jaunajā sezonā diemžēl nebūs Helēna Makkrorija, kura 2021. gada aprīlī mira no krūts vēža. Viņa atveidoja tanti Polliju. Arī fani pārdzīvo talantīgās aktrises pāragro aiziešanu viņsaulē – kāds mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstījis: "Seriāls bez tevis vairs nebūs tāds kā iepriekš, tante Pollija."


Piektā sezona noslēdzās ar notikumu jucekli – Maikls paziņoja par sacelšanos pret Tomasu un sāka plānot Moslija slepkavību, taču Finns šīs ziņas nopludināja Billijam Greidam. Notika mītiņš, kurā Tomasa vīriem tika izpildīts nāvessods. Noslēguma ainā redzams Tomijs, turot ieroci pie galvas, lai šķietami izdarītu pašnāvību.

Tikai bez satraukuma! Noslēdzošajā sezonā fani varēs atviegloti uzelpot, jo Tomass būs dzīvs. Tiek minēts, ka varētu tikt atklāts Tomasa iespējamais nodevējs, vairāk aplūkota Džīna un viņas ģimene, kā arī parādītas dažādas likstas, ar kurām Tomasam un viņa sabiedrotajiem nāksies saskarties, tuvojoties Otram pasaules karam.

"Šovs noslēdzošā sezona atgriezīsies ar vērienu," atklājis pats režisors Stīvens Naits. "Mēs uzskatām, ka šī būs visu laiku labākā sezona un esam pārliecināti, ka mūsu lieliskajiem faniem tā patiks. Kad seriāls tuvosies izskaņai, stāsts turpināsies citā formā."

Arī fani neslēpj savu sajūsmu, "Twitter" rakstot: "Jaunnedēļ sāksies jaunā "Peaky Blinders" sezona – neviens no jums nespēs sabojāt man šo dienu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!