Foto: Kadrs no video
Romantisko romānu autore, kuru Latvijā iepazina kā Evu Saveli-Gavari, jau desmit gadus dzīvo Anglijā, un sešus no tiem precējusies ar sievieti vārdā Rouzija Edža. Eva arī pieņēmusi sievas uzvārdu, un tagad abas piedalās pašmāju šovā "Mīla burbulī".

Eva Edža pirms laulībām bija zināma ar uzvārdu Savele-Gavare un viņas kontā ir tādi darbi kā "Likteņa rotaļa," "Bīstamais mīlnieks," "Kaisles apmātie," "Uzdrīkstēšanās." Latvijā Eva bija izveidojusi izdevniecību "Iespēju grāmata", kā arī portālu dāmām "noslepums.lv".

Tagad viņa jau desmit gadus par mājām sauc Angliju, un aptuveni sešus no tiem ir precējusies ar savu mūža mīlestību Rouziju. Abas vitālās un dzīvespriecīgās sievietes attiecību šovā "Mīla burbulī" teic, ka tagad viņām esot pilnīgi normāla ģimene, taču abu ceļš līdz šai harmoniskajai savienībai nebija rozēm kaisīts. Brīdī, kad savā toreizējā darba vietā "KFC" satikusi divdesmitgadīgo "spridzekli" un brīvdomātāju Rouziju, Evai jau bija 34 gadi, aiz muguras divas neveiksmīgas laulības un pūrā divas atvases.

Evas jūtas pret Roziju esot uzliesmojušas momentā un ar vulkāna spēku, bet nav bijis pārliecības, ka tur kaut kas var sanākt. Tomēr viņa saņēmusi drosmi un uzaicinājusi simpātisko meiteni uz randiņu.

Rouzija savukārt atzīst, ka viņai nav bijis svarīgs partnera dzimums, nozīme esot vienīgi cilvēka personībai. Arī viņa ar Evu jau ļoti drīz sajutusi īpašu tuvību un siltumu, taču sākumā abām gājis kā pa kalniem un lejām. Rouzija, cilvēks, kam nav bijusi nekāda pieredze ar bērniem, burtiski mukusi no Evas kņadas pārņemtās mājas, kur abām mīlētājām bijis grūti rast iespēju pabūt divatā.

"Visgrūtākais bija samierināties ar domu, ka precos ar meiteni. Kad biju maza, daudzi mani apsmēja par to, ka esmu lesbiete, bet es pat nebiju. Un tad pēc vairākiem gadiem es apprecu sievieti. Bet es varēju apprecēt jebkuru. Vienkārši sanāca tā, ka tā ir sieviete," saka Rouzija.

Nu abas ir kopā kā oficiāli laulāts pāris saskaņā ar Lielbritānijas likumdošanu. Gredzenus viņas mija pirms sešiem gadiem, un Eva atklāti saka – viņai ir svarīgi, lai attiecības tiktu noformētas oficiāli: "Man ir svarīgi ka Rouzija ir mana sieva. Kamēr ir draudzenes statuss, tas īsti neskaitās. Pēc Latvijas valsts likumdošanas mēs vienkārši esam divi cilvēki. Pat nevaru iedomāties, ka mēs atgrieztos Latvijā. Jau esmu pieradusi pie tā, cik dažādi un atvērti cilvēki ir šeit. Nedomāju, ka Latvijā būtu viegli iedzīvoties," saka Eva Edža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!