Foto: Vida Press/Kadrs no video
Šogad aprit 25 gadi, kopš Kanādā tapa seriāls "Nikita" ("La femme Nikita") – divtūkstošo gadu sākumā tas bija ļoti iecienīts arī Latvijā. Tas bija 96 sēriju garš spiegu tēmas seriāls, sižetiski balstīts režisora Luka Besona 1990. gada filmā ar tādu pašu nosaukumu.

Lai arī 2010. gadā ASV tapa vēl viens seriāls ar tādu pašu nosaukumu un motīviem, Latvijā vislabāk atceras kanādiešu "Nikitu". Tolaik Petas Vilsones atveidotā Nikita bija daudzu vīriešu iekāres objekts, bet dāmas vismaz frizūrā gribēja līdzināties viņai – skaistajai spiedzei, specoperāciju īstenotājai, kurai tomēr sirds ir īstajā vietā. Tāpat latviešu skatītāju sirdis iekaroja ārēji aukstais, šķietami bezjūtīgais Maikls, ko atveidoja Rojs Dipuī.

Nežēlīgās pavēles un briesmīgie uzdevumi, ko abiem savervētajiem bija jāveic tā dēvētajā "nodaļā", skatītāju turēja varenā spriedzē: vai tiešām starp Nikitu un Maiklu nav īsta mīlestība? Katra maiguma izpausme starp abiem ļāva noticēt labā uzvarai pār ļauno.

Pagājuši jau 25 gadi kopš seriāla uzņemšanas un gan Dipuī, gan Vilsone turpinājuši filmēties, tomēr neviens darbs nav pārspējis tos panākumus, ko nesa "Nikita". Kā viņiem klājas tagad?

Peta Vilsone

Austrālijā dzimušajai Vilsonei tagad ir 51 gads. Viņa karjeru sāka kā modele Austrālijā, uz ASV pārcēlās 1991. gadā, bet lielākoties filmējusies Kanādā un Austrālijā. Losandželosā viņai pieder veļas veikaliņš. Par darbu seriālā "Nikita" Vilsone guvusi vairākas balvas; viņa pabija arī Maskavas filmu festivālā 2001. gadā, kur sēdēja pie viena galda ar aktieri Džeku Nikolsonu un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu – viņš bija atzinis, ka ir liels Vilsones fans.

Privātā dzīve: no 1997. līdz 2002. gadam Vilsone bija kopā ar britu Demianu Herisu, bet pāris tā arī neapprecējās. Šajā savienībā pasaulē nāca Vilsones vienīgais bērns – dēls Mārlovs. Kopā ar viņu Vilsone devusies uz daudziem kinoindustrijas pasākumiem Losandželosā un dzimtenē.

Rojs Dipuī

Franciski runājošajam kanādietim Dipuī šobrīd ir 58 gadi. Viņa kontā ir vairāk filmu nekā Vilsonei, arī vairāk nomināciju kā labākajam aktierim. Dipuī turpina filmēties arī patlaban. Viņa privātā dzīve ir visai noslēpumaina, taču zināms, ka Dipuī nekad nav bijis precējies un viņam nav bērnu. Tiek lēsts, ka aktieris jau desmit gadus satiekas ar kanādiešu scenāristi Kristīnu Buljē. Tabloīdos izskanējušas arī runas par viņu šķiršanos, tomēr abi tik ļoti saudzē savu privāto dzīvi, ka patiesība par viņu attiecību statusu nevienam nav īsti skaidra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!