Pirmās atsauksmes par filmu "Top Gun: Maverick" beidzot ir saņemtas! Toma Krūza ļoti gaidītais 1986. gada filmas "Top Gun" turpinājums kinoteātros nonāks aptuveni pēc mēneša. Tomēr vairākiem filmu kritiķiem šī kinolente tiek demonstrēta agrāk, un cilvēki, kas filmu noskatījušies, sauc to par "visu, ko mēs vēlējāmies un vēl vairāk".

Koronavīrusa pandēmijas dēļ filmas "Top Gun: Maverick" iznākšana vairākas reizes atlikta, līdzīgi kā gandrīz katrs Holivudas iestudējums šajā periodā. Tomēr, tuvojoties iznākšanas datumam, "Paramount" aktīvi reklamē amerikāņu režisora Džozefa Kosinska režisēto turpinājumu. Konkrētas filmas sižeta detaļas joprojām ir cieši apslēptas, taču zināms, ka pilots Pīts "Maveriks" Mičels (Toms Krūzs) apmācīs jaunu flotes pilotu grupu "Topgun", lai veiktu kādu īpašu misiju.

Redzēt, kā Krūzs atkal iekāpj reaktīvajā lidmašīnā, neapšaubāmi ir emocionāls brīdis faniem, jo īpaši tāpēc, ka "Top Gun: Maverick" sola nodot stafeti jaunajai paaudzei, kas faniem liek domāt, ka šī kļūs par vairāku daļu franšīzi.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise)


28. aprīlī kinostudijas "Paramount Pictures" prezidents Braiens Robinss iepazīstināja ar filmas seansu un sacīja, ka zvaigzne Toms Krūzs ir izpelnījies slavu kā Holivudas visdrosmīgākais aktieris. Krūzs šajā pirmizrādē nepiedalījās, taču nosūtīja iepriekš ierakstītu video, kurā teica publikai: "Lūdzu, izbaudiet un, hei, mēģināsim pavadīt lielisku vasaru!" Vairākos filmas kadros skatītāji skaļi uzgavilēja, un "Paramount" vadītāji bija sajūsmā par to, kā uz filmu reaģēja publika.

Filmas "Top Gun: Maverick" režisors Džozefs Kosinskis žurnālam "Empire" nesen stāstīja, ka viņš ir safilmējis 800 stundu materiālu šim grāvējam. To viņš tik būtiski izcēlis, jo filmā esot tik daudz kadru, cik trim "Gredzenu pavēlnieks" filmām kopā. Tāpat režisors atklājis, ka nebija šaubu, ka viņš apvienosies ar Tomu Krūzu, jo filmas darbība norisinās vairāk nekā 30 gadus pēc Tonija Skota 1986. gada klasikas, kurā galvenā loma piederēja Krūzam.

Lai uzņemtu ainas, kas norisinās lidmašīnas kabīnēs, Kosinskim un filmēšanas komandai bija jāiemāca aktieriem pašiem izmantot aprīkojumu, jo telpa bija pārāk maza, lai tajā ietilptu komanda. Kā teica Krūzs: "Mums bija jāmāca aktieriem apgaismojuma knifiņi, par kinematogrāfiju, par montāžu... Man bija jāmāca viņiem, kā ieslēgt un izslēgt kameras, kā arī jāstāsta viss par kameras leņķiem un objektīviem. Mums nebija neierobežota laika šajās lidmašīnās. Ja viņi pacēlās uz 20-30 minūtēm, man bija jāpārliecinās, ka mēs iegūstam to, kas mums vajadzīgs."

Uzņēmums "Paramount Pictures" izlaidīs filmu "Top Gun: Maverick" ASV kinoteātros 27. maijā. Tālāk skaties pirmās atsauksmes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!