Foto: Vida Press
Deviņdesmitos gadus daudzi uzskata par komēdiju filmu zelta laikmetu, kuru veidoja vairākas ļoti populāras komēdiju zvaigznes, kuras nu jau uzkrājušas daudzu gadu pieredzi kinoindustrijā, kas turpinās līdz pat šai dienai. Lai gan vairākas filmas tuvojas savai 30 gadu jubilejai, tās joprojām ir tikpat populāras, kā pēc to iznākšanas. Lūk, lietotāji tīmekļa vietnē "Ranker" ir izteikušies par to, kas, viņuprāt, ir labākās komēdijas iemīļotajā desmitgadē.

"Laimīgais Gilmors"

"Laimīgais Gilmors" ir viens no iemīļotākajiem un ikoniskākajiem ierakstiem Adama Sandlera ilgajā un veiksmīgajā kino karjerā. Sandlers atveido Gilmoru – neizdevušos hokeja spēlētāju, kurš savas prasmes sāk pielietot golfa laukumā, lai glābtu savas vecmāmiņas māju.

No daudzajām Adama Sandlera lomām – Laimīgā Gilmora loma, iespējams, ir visikoniskākā. Viņa darbs šajā komēdijā ietekmēja daudzus viņa nākamos varoņus. Tie, kas vēlas atkārtoti noskatīties Sandlera ikonisko sniegumu filmā "Happy Gilmore", var to izdarīt pakalpojumā "Netflix", kur filma ir pieejama straumēšanai bez maksas.

"Stulbs un vēl stulbāks"

1994. gada komēdija "Stulbs un vēl stulbāks" aizsāka franšīzi, kuras pamatā ir Džefa Danielsa un Džima Kerija ikoniskie varoņi. Filmā divi labsirdīgi un ne pārāk saprātīgi draugi Harijs un Loids dodas uz Aspenu Kolorādo štatā, lai atgrieztu īpašniekam koferi, kas pilns ar naudu.

Filma "Stulbs un vēl stulbāks" ir ievērojama ar to, ka tā iepazīstina skatītājus ar vienu no Džima Kerija labākajiem varoņiem Loidu Kristmasu. Kerija un Danielsa komēdiskais pārītis ir izrādījies neaizmirstams!

"Eiss Ventura: Zvēru detektīvs"

"Eiss Ventura: Zvēru detektīvs" izrādījās starta punkts Džima Kerija karjerai, kurš kopš tā laika ir kļuvis par galveno komēdijas žanra ikonu. 1994. gada filmā piedalās arī Šons Jangs un Kortnija Koksa. Filmā Eisam Venturam, zvēru detektīvam, ir jāatrod nolaupīts delfīns, kurš ir futbola komandas Maiami "Dolphins" talismans.

"Eiss Ventura: Zvēru detektīvs" ir noteikti jānoskatās ikvienam Džima Kerija cienītājam. Kerija sniegums šajā filmā ietekmēja daudzu viņa nākamo varoņu humoru (piekritīsi, ka lielākoties visiem Džima Kerija varoņiem ir ļoti līdzīgs humors?) un tādējādi ir nozīmīgs pagrieziena punkts viņa filmogrāfijā.

"Ūdenszellis"

1998. gadā iznākusi filma "Waterboy" ir sporta komēdija, kurā koledžas futbola komandas ūdens pienesējs atklāj, ka viņam piemīt komandai nepieciešams talants, kā rezultātā viņš kļūst par komandas locekli. Galvenās lomas atveido Adams Sendlers un Keitija Beitsa

"Ūdenszellis" jau sen tiek uzskatīta par vienu no Adama Sandlera labākajām komēdijām, kas apvieno dažas no komiķa labākajām īpašībām, lai radītu jautru un dažkārt emocionālu filmas stāstu.

"Ostins Pauerss: Slepenais starptautiskais aģents"

"Ostins Pauerss: Slepenais starptautiskais aģents" ir 1997. gada komēdija, kas kalpo kā parodija par klasiskajiem 60. gadu filmu varoņiem, galvenokārt parodija par Džeimsa Bonda filmām.

Slepeno aģentu sieviešu mīluli Ostinu Pauersu iesaldēja 1967. gadā, lai viņš varētu cīnīties ar savu niknāko pretinieku Doktoru Ļaunumu, kad tas atgriezīsies. Ostinu Pauersu atsaldēja 1997. gadā, kad bija beidzies hipiju laikmets un pasaulē atkal sācies mantkārības laiks. Ostins strādā kopā ar viņa 60. gadu asistentes meitu – Vanesu. Ostinam ir jāmēģina iejusties laikā, kad nevar vienlaikus uzturēt attiecības ar vairākām sievietēm.

"Mans brālēns Vinnijs"

"Mans brālēns Vinnijs" ir 1992. gada komēdija, kurā piedalās Džo Peši, Marisa Tomeja un Ralfs Makjo. Filma stāsta par diviem draugiem ņujorkiešiem, kuri tiek arestēti un tiek apsūdzēti par slepkavību. Lūk, viņiem nākas paļauties uz brālēnu, advokātu Vinniju (Peši), kurš tikai nesen ir nokārtojis advokāta eksāmenu. Proti, lai uzvarētu tiesas prāvā, viņiem jāpaļaujas uz diezgan sliktu advokātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!