Foto: AP/Scanpix/LETA
Daudzi nobolīja acis, kad tika paziņots, ka Baza Lūrmaņa veidotā biogrāfiskā filma "Elviss" būs divarpus stundu gara, taču patiesībā tā varēja būt vēl ilgāka. Filmas režisors apgalvo, ka filma sākotnēji bija aptuveni četras stundas gara, raksta medijs "The Independent".

Lūk, par pašu filmu: biogrāfiskas filmas par aizgājušo gadu superzvaigznēm vienmēr iekaro skatītāju sirdis. Šoreiz leģendārās rokenrola zvaigznes stāstu izstāstīs Ostins Batlers. Filmas režisors Bazs Lūrmans necentās izveidot saldi muzikālu gabalu, bet gan parūpējās, lai skatītājam atklājas ne tikai Elvisa Preslija karjeras kāpumi, bet arī kritumi. Bez šaubām, filma būs ne tikai aizraujošs ieskats Elvisa dzīvē, bet arī muzikāls un krāšņu tērpu pārpilns piedzīvojums.

Kamēr kinoteātrī filmas laiks ir aptuveni divarpus stundas, Lūrmans detalizēti apraksta daļu no izgrieztā materiāla. Runājot ar "Radio Times", filmas režisors sacīja: "Patiesībā man ir četru stundu versija," viņš teica. "Es daru, daru, daru, bet tad tev tas viss jāsamazina līdz divām stundām un 30 minūtēm..."

"Es būtu gribējis vairāk pievērsties dažām citām lietām – patiesībā tur ir tik daudz stāsta," viņš turpina. "Man bija jāsamazina daudz lietas, piemēram, viņa attiecības ar grupu." Režisors vēl uzskaita citas ainas: tās, kurās iesaistīta Preslija pirmā draudzene Diksija un kurās dziedātājs tika "pieķerts slazdā, kur viņš bija samulsis un neko nesaprata", kā arī ainas, kur Elviss pastāvīgi meklē mīlestību un atrod to uz skatuves, bet nekur citur. Tika izgrieztas arī dažas ainas, kas uzņemtas Elvisa smagu vielu lietošanas periodos, tostarp brīdī, kad viņš devās satikt ASV prezidentu Ričardu Niksonu.

Pirmizrāde Latvijā notiks 29. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!