Foto: Vida Press
Divi cilvēki paziņo, ka mīlēs viens otru uz visiem laikiem – ar to noteikti pietiktu, lai tavās acīs sariestos asaras, vai ne? Iespējams, tāpēc stāsti par cilvēkiem, kas savienojas ģimenē, ir bijuši populāri jau kopš Šekspīra laikiem. Tāpat kā kāzas, arī filmas par lielo dienu var likt smieties, raudāt vai pat saviebties. Šeit ir ceļvedis dažām visu laiku iecienītākajām kāzu filmām.

"Kāzu muzikants"/"The Wedding Singer" (1998)

Kamēr lielākā daļa kāzu filmu pievēršas līgavai un līgavainim, komēdija "Kāzu muzikants" nolemj pievērsties izklaidei. Reiz kādās kāzās populārais kāzu dziedātājs Robijs (Adams Sandlers) iepazīstas ar viesmīli Džūliju. Izrādās, ka abi jau ir saderinājušies un gatavojas katrs savām kāzām. Gadās tā, ka Robija kāzas izjūk un Džūlija lūdz viņam palīdzēt organizēt viņas kāzas...

Kāzu ballīšu cienītājiem patiks šī filma, jo tā veidota kā astoņdesmito gadu popmūzikas celiņš.

"27 kleitas"/"27 Dresses" (2008)

Lai cik maģiskas arī nebūtu kāzas, dažas filmas izklaidējas, koncentrējoties uz to, cik sāpīgas tās var būt, īpaši tiem, kuri ir vientuļi. Filmā "27 kleitas" galvenā loma pieder aktrisei Ketrīnai Heiglai.

Filmas galvenā varone Džeina (Ketrīna Heigla) ir ļoti nesavtīga sieviete, kas bijusi par līgavas māsu 27 savu draudzeņu kāzās un kurai savas personīgās dzīves nav. Viņa gadiem ilgi ir iemīlējusies savā priekšniekā. Kādu dienu Džeinas māsa Tesa atgriežas no Eiropas un iemīlas viņā. Kad Tesa saderinās ar Džeinas bosu, bet žurnālists Kevins, kuru Džeina iepazinusi vienās no kāzām, sāk veidot rakstu saistībā ar Džeinas biežo būšanu līgavas māsas lomā, viņa sāk pārdomāt to, vai vēlas arī turpmāk būt mūžīgā līgavas māsa.

Lai gan filma atbilst romantisko komēdiju standarta "formulai", tā ir interesanta, pateicoties simpātiskajam aktieru sastāvam un dažiem smieklīgiem mirkļiem. Tiem, kas meklē saldu stāstu, kas piepildīts ar smiekliem – šī filma patiks!

"Līgavas māsas"/"Bridesmaids" (2011)

Lai gan lielākā daļa kāzu filmu parasti ir romantiskās komēdijas, kas paredzētas sieviešu auditorijai, filma "Līgavas māsas" nolēma ļaut sievietēm izklaidēties uz nebēdu, vienlaikus stāstot patiesi izklaidējošu stāstu.

Ennijas (Kristena Vīga) dzīve ir viena liela ķeza. Kad viņas labākā draudzene Liliana paziņo, ka ir saderinājusies, Ennija ir ar mieru uzņemties galvenās līgavas māsas pienākumus, jo tik svarīgi un priecīgi notikumi viņas dzīvē katru dienu nenotiek. Apņēmības pilna un kopā ar četrām līgavas māsām – citu par citu spilgtākām personībām, viņa lauzīs ceļu cauri visdažādākajiem pirmskāzu pasākumiem, rituāliem un tradīcijām. Jo, kā izrādās, būt par līgavas māsām ir viens ellīgs uzdevums.

"Kāzu rīkotāja"/"The Wedding Planner" (2001)

Filma "Kāzu rīkotāja" šķiet, it kā tā būtu radīta laboratorijā, izmantojot tikai zināmās klasisko, agrīno romantisko komēdiju sastāvdaļas. Ņem vienu perfektu Dženiferu Lopesu, pievieno vienu apburošu Metjū Makkonahiju, iemaisa kāzu tematisko sižetu, kurā sieviete plosās savā darbā un reizē seko savai sirdij, un sajauc to visu kopā. Kārtīgi sakrata un pasniedz kopā ar pudeli vīna pēc izvēles.

Šis ir stāsts par titulētu kāzu plānotāju Mēriju, kuru no gandrīz letālas avārijas izglābj izskatīgais Stīvs. Abi pavada vakaru kopā, un tieši tad, kad Mērijai šķiet, ka viņa atkal sāk ticēt mīlestībai, viņa aptver, ka Stīvs ir līgavainis, kura kāzas viņa plāno. Šī romantiskā komēdija ir raibiem pavērsieniem pilna, jo Stīvs un Mērija cīnās ar savām jūtām viens pret otru, zinot, ka Stīvs ir saderinājies ar citu sievieti.

"Līgavu kari"/"Bride Wars" (2009)

Vislabākajiem draugiem mēdz būt daudz kopīga. Tas viss ir labi, ja vien jūs neplānojat kāzas vienlaikus ar minēto draugu un galu galā cīnāties par to, kurš ko iegūs. Lūk, filmā "Līgavu kari" divas labākās draudzenes kļūst par ienaidniecēm pēc tam, kad abas nejauši ieplāno savas kāzas vienā un tai pašā dienā.

"Piecu gadu saderināšanās"/"The Five-Year Engagement" (2012)

Dažreiz mīlestība ir prioritāte, bet dažreiz dzīvē tā pat ļoti traucē. Ikvienam pārim, kurš ir juties gatavs apprecēties, bet pēc tam kādu iemeslu dēļ nav spējis saplānot un īstenot kāzas, – filma "Piecu gadu saderināšanās" – ir šeit!

Filmas stāsts: "Gadu pēc satikšanās Toms bildina savu draudzeni Violetu, tomēr dažādi negaidīti notikumi liek viņiem kāzas atlikt, kā rezultātā abu attiecības sāk šķobīties."

"Mana labākā drauga kāzas"/"My Best Friend's Wedding" (1997)


Ko darīt, ja tu mīli līgavaini un vēlies, lai viņš būtu laimīgs, bet nesen esi sapratusi, ka tu mīli līgavaini un vēlies, lai viņš būtu laimīgs tieši ar tevi?

Tāds ir Džūlijas Robertsas varones stāsts. Kad Džulianas (Džūlija Robertsa) labākais draugs Maikls atklāj, ka ir saderinājies, Džuliana saprot, ka viņa pati mīl Maiklu, tāpēc dažas dienas pirms kāzām viņa dodas pie Maikla, lai kāzas izjauktu.

"Tiek meklētas partneres kāzām"/"Mike and Dave Need Wedding Dates" (2016)


Lai atrastu ideālās pavadones māsas kāzām Havaju salās, divi ballēties mīloši brāļi internetā ievieto sludinājumu un iepazīstas ar divām nevaldāmām meitenēm.

"Pametot Lasvegasu"/"What Happens in Vegas" (1995)


Bens Sandersons (Nikolass Keidžs) tiek atlaists no darba alkoholisma dēļ un nolemj doties no Losandželosas uz Lasvegasu, lai turpinātu lietot alkoholu līdz nāvei. Tur viņš sastop prostitūtu Sēru (Elizabete Šū), starp abiem izveidojas sarežģītas romantiskas attiecības.

Viņi juridisku iemeslu dēļ ir spiesti dzīvot kā pāris uz noteiktu laiku. Uz spēles ir likta liela naudas summa.

"Trakie, bagātie Āzijas ļaudis"/"Crazy Rich Asians" (2018)


Filmā "Crazy Rich Asians" seko ķīniešu izcelsmes amerikāņu profesorei, kura ceļo, lai satiktu sava puiša ģimeni, un ir pārsteigta, atklājot, ka viņi ir vieni no bagātākajiem Singapūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!