Foto: Vida Press
Kolumbiešu popzvaigznei draud vairāk nekā astoņu gadu ilgs cietumsods, ja viņu Spānijā atzīs par vainīgu lietā par krāpšanos ar nodokļiem, raksta "The Washington Post".

Varasiestādēm turpinot gadiem ilgo lietu pret dziedātāju Šakiru, Spānijas prokurori pieprasījuši piespriest viņai vairāk nekā astoņus gadus cietumā un naudas sodu aptuveni 24 miljonu dolāru apmērā saistībā ar iespējamu krāpniecību nodokļu jomā.

Šakiras juridiskās problēmas sākās 2018. gadā, kad Spānijas varasiestādes apsūdzēja viņu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 14,5 miljonu eiro apmērā laika posmā no 2012. līdz 2014. gadam – periodā, kurā, kā apgalvoja Šakira, viņa vēl nebija pārcēlusies uz dzīvi Spānijā. Tiesnesis pērn secināja, ka prokurori ir savākuši pietiekoši daudz pierādījumu, lai tiesā izvirzītu apsūdzību par krāpšanos ar nodokļiem.

Šakira šonedēļ noraidīja vienošanos par izlīgumu, un prokurori atklājuši sešas apsūdzības. Spānijas varasiestādes lietā saskata vainu pastiprinošus apstākļus – māksliniece, piemēram, izmantojusi ārzonas nodokļu oāzes – Britu Virdžīnu salas un Maltu.

Dziedātāja vairākkārt noliegusi, ka būtu izdarījusi kādus pārkāpumus. Viņas pārstāvji pauduši, ka viņa vienmēr ievērojusi likumu, turklāt pēc pirmā paziņojuma par nodokļu parādu tūdaļ to apmaksājusi. Viņa apgalvoja, ka viņas nodokļu rezidence līdz 2015. gada bija Bahamu salās, taču Spānijas izmeklētāji uzskata, ka Šakira kopā ar savu dzīvesbiedru futbolistu Pikē dzīvoja Barselonā vismaz 200 dienas gadā katrā no trim gadiem. Spānijas likumi nosaka: ja fiziska persona valstī uzturas vismaz 184 dienas gadā, tā kļūst par rezidentu un jāmaksā nodokļi. Prokurori arī apgalvo, ka Šakira 2012. gadā iegādājās māju Barselonā, kur dzīvoja kopā ar ģimeni.

45 gadus vecā Šakira un Pikē izšķīrās pērn pēc 11 gadu kopābūšanas. Pārim ir divi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!