Foto: Vida Press

Fani nevar vien sagaidīt Grētas Gervigas Bārbijas filmu – par to raksta gandrīz katrā ārzemju medijā. Lūk, tiem, kuri nepacietībā jau trin kājas, kad beidzot "Bārbija" nonāks kinoteātros, iesakām pavadīt laiku lietderīgi, noskatoties dažas filmas, kuras, iespējams, tika izmantotas kā iedvesma gaidāmajai filmai.

"Gudrā blondīne"/"Legally Blonde"

Ella Vudsa (Rīza Viterspūna) ir dzimusi blondīne (kas nav mazsvarīgi!). Viņa ir super populāra, vairāku skaistumkonkursu dalībniece, viņas dzīve ir burvīga (filmējusies Rikija Mārtina video!) un viņa parakstās ar rozā pildspalvu. Ella nebūt nav nejauka vai izlutināta, viņas sirds ir tāda pati kā viņas mati – zelta, un šī sirds pilnībā pieder glītajam Varneram. Kādā jaukā vakarā, kas ir kā radīts, lai izdzirdētu liktenīgo jautājumu un lai svaigi manikirētajā pirkstiņā uzvilktu briljanta gredzenu, notiek kas drausmīgs – Varners paziņo, ka Ella ir "pārāk blonda" un "nenopietna" viņa nākotnes politiskajai karjerai. Apņēmusies nepadoties, viņa nolemj pierādīt, ka var būt tāda meitene, kāda nepieciešama Varneram – viņa iestāsies Hārvardas Juridiskajā skolā. Tur viņa atklāj aizraušanos ar jurisprudenci un atrod sevi, kam nav nekāda sakara ar viņas pagātni.

"Gudrā blondīne" ir spēcīga filma par sievieti, kas atrod sevi, neatsakoties uz visām savām meitenīgajām, "virspusējām" interesēm. Tā ir ideāla filma, lai sagatavotu tevi spožumam, krāšņumam un feminismam, ko fani sagaida no "Bārbijas".

"Skatuves zvaigzne"/"Confessions of a Teenage Drama Queen"

Mērija Elizabete Sepa (Lindsija Lohana), pazīstama arī kā Lola, sapņo kļūt par slavenu Brodvejas aktrisi. Viņa jūtas nodota, kad viņas ģimene pārceļas no Ņujorkas uz mazu pilsētu Ņūdžersijas štatā. Skumstot par šķiršanos no lielpilsētas, vietējā skolā meitene cenšas pašapliecināties un iestājas dramatiskajā pulciņā. Gūstot panākumus aktiermākslā, Lola turpina sapņot par spožo Ņujorkas dzīvi un tikšanos ar dievinātās rokgrupas solisti. Turklāt šis sapnis var kļūt par realitāti — tuvojas jauno talantu skate, kuras galvenā balva ir uzstāšanās kopā ar zvaigznēm. Taču arī citas dramatiskā pulciņa dalībnieces ir gatavas visam, tikai lai uzvarētu konkursā!


Filmā "Skatuves zvaigzne" Lola dzīvo sapņu pasaulē un bieži vien viņu sapinās realitāte. Šķiet, ka Bārbija varētu iet pa līdzīgu ceļu, Bārbijai dzīvojot zināmā mērā fantāziju pasaulē, bet pēc tam nākoties saskarties ar reālās pasaules skarbajām problēmām.

"Trūmena šovs"/"The Truman Show"

Filma ir stāsts par vīrieti vārdā Trūmens Bērbanks, kas sākotnēji nenojauš, ka visa viņa dzīve ir realitātes televīzijas šovs, kuru vēro miljardi cilvēku visā pasaulē. Kad Trūmens pamazām atklāj patiesību, viņam ir jāizlemj, kā ar to rīkoties, pasaulei to vērojot.

Fani uzskata, ka filma ļoti iedvesmos gaidāmo filmu, kurā Bārbija sapratīs, ka dzīvo izdomātā pasaulē, un viņai būs jāizlemj, vai atstāt vai neatstāt savu fantāzijas zemi.

"Plēsīgie putni"/"Harley Quinn: Birds of Prey"

Kam gan vajag Džokeru pie sāniem, ja viņš sagādā tikai vilšanos un ciešanas? Te runa, protams, ir par iepriekš Deivida Aiera režisētajā filmā "Suicide Squad" iepazīto Džokera versiju Džareda Leto izpildījumā. Bet dzīvē, kā labi zinām, viss plūst, viss mainās, un Margo Robijas neaizmirstamā veidā iemiesotā Arle Kīna ar šķīrusies no sava "pudding" un nu metīsies dzīvē ar pilnu jaudu kopā ar jaunām komandas biedrenēm un jaunu mājdzīvnieku hiēnas veidolā filmā "Plēsīgie putni".

"Plēsīgie putni" ir stāsts, ko vislabāk var izstāstīt pati Arle. Kad Gotemas zemiskākā narcistiskā ļaundara Romana Sionisa un viņa padevīgā rokaspuiša Zasa nežēlastībā krīt meitene vārdā Kasa, visa pilsēta tiek apgriezta otrādi, lai viņu atrastu. Arles, Mednieces, Melnā Kanārijputniņa un Renē Montojas ceļi krustojas, un nesaderīgajai četrotnei neatliek nekas cits kā apvienoties, lai uzveiktu Romanu.

"Plēsīgie putni" ir obligātā Margotas Robijas skatāmviela, kas jānoskatās pirms "Bārbijas" iznākšanas. Tā ir jautra un krāsaina filma. Tā ir par to, ka meitenes palīdz cita citai un atbalsta.

"Noburtā"/"Enchanted"

Princese Žizele dzīvo idilliskā, zīmētā pasaulē Andalāzijā, kurs katra diena tiek aizvadītā pilnīgā bezrūpībā, dziedot dziesmas kopā ar dažādiem meža iemītniekiem un gaidot savu pasaku princi baltā zirgā. Taču ļaunā ragana izjauc princeses nodomus apprecēties ar tikko satikto princi. Viņas burvestības rezultātā, Žizele pēkšņi nonāk mūsdienu Ņujorkā – pasaulē, kurā valda pavisam citi likumi. Iepazinusies ar pievilcīgo Robertu, kurš nenojauš, kas ir Žizele, princese cenšas iekļauties jaunajā dzīvē, kamēr viņai jau pa pēdām seko gan zīmētajā pasaulē satiktais princis, gan arī ļaunā ragana.

Tātad – filma ir par sievieti, kas izstumta no savas fantāzijas zemes un nonāk skarbajā reālajā pasaulē. Šķiet, ka tas ir tas, par ko būs "Bārbijas" stāsts, tāpēc "Noburtā" ir lieliska filma, ko skatīties, faniem gatavojoties gaidāmajai filmai.

"Pelnrušķītes stāsts"/"A Cinderella Story"


Reiz, sensenos laikos... nu, vispār nemaz jau arī ne tik sen... tāltālā karalistē dzīvoja jauka un skaista meitene vārdā Sema (Hilarija Dafa). Viņa dzīvoja gluži kā princese pasakā, kamēr tētis bija dzīvs. Diemžēl pēc tēva nāves Semas dzīve kopā ar pamāti un tās divām ļaunajām meitām kļuvusi pavisam nožēlojama. Tomēr Sema nenokar degunu – ja viņa nedzīvo pasakā, tas taču vēl nenozīmē, ka viņas dzīvē neienāks īsts princis!

"Pelnrušķītes stāsts" ir klasiskās pasakas par Pelnrušķīti atstāstījums, bet stāstīts mūsdienu Kalifornijā. Tā kā Bārbija pastāv kopš 50. gadiem, šī topošā "Bārbijas" filma kalpos arī kā sava veida klasiska varoņa mūsdienīgs atstāstījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!