Foto: Vida Press
Saskaņā ar sūdzību, kas tika iesniegta Kalifornijas Augstākajā tiesā Losandželosas apgabalā, aktrise Tifānija Hadiša un komiķis Ārijs Spīrss, iespējams, seksuāli uzmākušies brālim un māsai – vārda Džons Dū un Džeina Dū, kad viņiem bija 7 un 14 gadi, ziņo ietekmīgais tabloīds "People."

"Sūdzības iesniedzējas māte Triza Morisa jau vairākus gadus ir mēģinājusi izvirzīt šīs viltus prasības pret Hadišas kundzi," paziņojumā par tiesas prāvu stāsta Hadišas advokāts. "Katrs advokāts, kurš sākotnēji bija uzņēmies viņas lietu – un tādi bija vairāki – galu galā šo lietu izbeidza, tiklīdz kļuva skaidrs, ka prasības bija nepamatotas."

Advokāts piebilda: "Tagad Morisas kundzes apgalvojumus tiesas prāvā pārstāv viņas pieaugusī meita. Viņas sastapsies ar sekām, ko radīs šīs vieglprātīgās darbības." Džeina tiesas dokumentos apgalvo, ka Hadiša traumēja viņus uz mūžu.

Aktrise Tifānija Hadiša bija viņas mātes "ilggadēja ģimenes draudzene" un 2013. gadā, kad Džeinai Dū bija 14 gadi, Hadiša aizvedusi viņu uz "seksuāli divdomīgas "Subway" reklāmas" ierakstīšanu, par kuru Hadiša it kā esot teikusi, ka tā palīdzēs Džeinai Dū nokļūt televīzijā un viņa tiks iekļauta pusaudžu filmas reklāmas rullīti. Ieraksta laikā Hadiša esot devusi Džeinai Dū norādījumus, kā veikt nepiedienīgas seksuālas darbības, skatoties vecāku vīriešu un sieviešu video.

Džeina Dū tiesas prāvā atklāja, ka tas viss atausis atmiņā, kad "Hadiša veica līdzīgu ainu" 2017. gadā filmā "Girls Trip", liekot viņai apzināties, kas tolaik notika ar viņu.

Saskaņā ar Džonu Dū (viņas brāļa) sūdzību, iespējams, komiķis Spīrss viņam uzmācies 2014. gadā pēc tam, kad Hadiša viņiem teica, ka Spīrsa mājās nofilmēs reklāmas rullīti "Nickelodeon" (multilmu kanāla) vajadzībām. Atrodoties tur, Hadiša Džeinai Dū esot sacījusi, ka viņai vajadzīgs Džons Dū viens, un aizveda viņu uz istabu, kur Spīrss filmā sāka "uzmākties" tobrīd septiņus gadus vecajam bērnam. Tiesas dokumentos teikts, ka Hadiša bija lieciniece iespējamajam incidentam "un palīdzēja, atbalstīja un noskatījās, ka Spīrss seksuāli uzmācās bērnam".

Džons Dū savā paziņojumā norāda, ka Spīrss un Hadiša viņam iedevuši dzērienu, kas padarīja viņu miegainu. Viņš arī saka, ka Hadiša esot samaksājusi brālim un māsai 100 ASV dolārus.

Komiķa Spīrsa advokāts paziņojumā, kas tika kopīgots tabloīdā "People", saka, ka viņš "nepiekrīt nevienam apgalvojumam".

Saskaņā ar tiesas prāvu iespējamie materiāli tika izplatīti kanālā "Funny or Die" 2014. gadā, pirms tie tika dzēsti pagājušā gada maijā. "Abi prasītāji bija nepilngadīgi un nevarēja piekrist piedalīties seksuālos videoklipos, kas tika izplatīti un publicēti, izmantojot platformu "Funny or Die"," teikts tiesas prāvā, piebilstot: "Klāt nebija neviena vecāka vai aizbildņa."

Vairākos ārzemju medijos uzsvērts, ka māte Triza Morisa ir saskārusies ar garīgās veselības problēmām, un Džeina Dū ir Džona Dū pašreizējā aizbildne.

Jaunajā tiesas prāvā Džons Dū un Džeina Dū apsūdz Hadišu un Spīrsu par rupju nolaidību, seksuālu uzmākšanos un seksuālo vardarbību pret nepilngadīgo. Viņi vēlas saņemt atlīdzību, kuras apmērs ir jānosaka tiesas procesā, par "pagātnes, tagadnes un nākotnes vispārējiem zaudējumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!