Foto: Kadrs no video
Augstākā tiesa Vankūverā, Kanādā, ar mūža ieslodzījumu notiesājusi 24 gadus veco aktieri Raienu Grantemu, kuru seriālu cienītāji vislabāk pazīst no pusaudžu drāmas "Riverdeila" ("Riverdale") – tā viņš atveidoja Džefriju Augustīnu, ziņo BBC.

Aktierim piespriests mūža cietumsods par savas mātes Barbaras Vaitas slepkavību Vankūverā 2020. gadā. Jaunietis savu vainu noziegumā ir atzinis. Pēdējos divus gadus viņš pavadījis ieslodzījumā un piedalījies garīgās atveseļošanas programmā.

Prokuratūra arīdzan guvusi pierādījumus, ka puisis plānojis nogalināt Kanādas premjerministru Džastinu Trudo, bet senāk vēlējies veikt masveida slepkavību arī kādā no Kanādas universitātēm.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem, Grantems iešāvis pakausī pats savai mātei brīdī, kad viņa mājās spēlējusi klavieres. Pēc nozieguma viņš ar "Go-Pro" kameru filmējis sievietes līķi, sakot: "Iešāvu viņai galvā, pirms viņa uzzina, ka tas esmu es".

Pēc slepkavības jaunietis stundām ilgi dzēris alu un smēķējis marihuānu, tad automašīnā ielicis vairākus ieročus un Molotova kokteiļus, kā arī kempinga piederumus, un grasījies doties Trudo rezidences virzienā, taču pēc 200 nobrauktiem kilometriem apgriezies un devies uz Vankūveras policijas iecirkni, kur paziņoja, ka nogalinājis savu māti.

Kā vēsta BBC, Grantema advokāti tiesas procesā apgalvoja, ka jaunietis cietis no klīniskas depresijas un trauksmes, turklāt mēnesi pirms slepkavības vairākiem cilvēkiem teicis, ka grib nogalināt sevi. Puisim piespriests mūža ieslodzījums bez tiesībām uz apžēlošanu pirmos 14 gadus.

Raiens Grantems savu aktiera karjeru sāka kā bērns – 2010. gadā viņš filmējās lentē "Diary of a Wampy Kid", piedalījies arī fantāzijas filmā "Supernatural", bet plašāku atpazīstamību guva ar Džefrija lomu 2019. gadā seriālā "Riverdeila", spēlējot vienā seriāla epizodē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!