Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA

Piekritīsi, ka aktiermāksla var šķist kā burvīgākais darbs pasaulē – ar nosacījumu, ka tev tas ļoti labi padodas. Tādi aktieri kā Daniels Dejs-Luiss un Leonardo Dikaprio ir kļuvuši par sinonīmiem talantam un harizmai. Taču tādiem vārdiem kā, piemēram, Adams Sandlers tiek piedēvēts kaut kas cits... Tomēr atceries, ka filmu veidošana ir milzīgs sadarbības process, un par zemas kvalitātes izrādi reti ir atbildīgs tikai viens cilvēks. Tāpēc bieži vien kāds "nemākulīgs" aktieris pierāda pretējo – sniedz patiesi vērienīgu darbu.

Arnolds Švarcenegers – "Terminators" ("The Terminator")

Fenomenāla aktierspēle vai fenomenāla aktieru atlase? Nav ne jausmas! Taču Arnolda Švarcenegera veikums filmā "Terminators" un tās iepriecinošais turpinājums "T2" ir satriecošs darbs. Grūti iedomāties, ka kāds cits spētu uzburt dīvainās, robitiskās šausmas. Atklāti sakot, šī bija loma, kurai viņš bija dzimis.

Adams Sandlers – "Uncut Gems"

Jau gadiem ilgi Adams Sandlers ir bijis slavens ar ļoti sliktām komēdijām – tādiem plaša mēroga darbiem kā "Big Daddy" un "The Ridiculous 6". Taču ik pa laikam Sandlers parāda savu patieso potenciālu tādās filmās kā "Punch Drunk Love", "The Meyerowitz Stories" vai vislabāk – amerikāņu krimināltrillerī "Uncut Games". Filma saņēma kritiķu atzinību, īpaši par Sandlera sniegumu, ko vairāki kritiķi raksturoja kā labāko viņa karjerā.

Kriss Prats – "Naudas spēle" ("Moneyball")

Pēc tam, kad Kriss Prats bija atradis slavu kā viena no smieklīgākajām un simpātiskākajām lomām TV šovā "Parks and Recreation", viņš atklāja, ka nespēj šo šarmu pārvērst lielajā ekrānā. Nezināmu iemeslu dēļ viņa aktiermāksla ir kļuvusi par klaju nepatiku un dažkārt arī nežēlīgu izsmieklu izraisošu fenomenu sociālajos medijos. Taču 2011. gada amerikāņu biogrāfiskajā sporta drāmā "Moneyball" viņš ir pavisam cita būtne: atturīgs, pārliecinošs, simpātisks.

Dženifera Lopesa – "Afēristes" ("Hustlers")

Lielāko daļu savas karjeras Dženiferu Lopesu vajāja tādi neizdevušies darbi kā "Gigli" un "Jersey Girl". Bet viņa vienmēr ir bijusi izpildītāja ar veselu lērumu talantu. Lūk, tas tika parādīts 2019. gada komēdijā, drāmā, detektīvfilmā "Afēristes", kurā Lopesa uzstājās ar burvīgu priekšnesumu kā striptīza dejotāja. Lielisks darbs!

Raiens Reinoldss – "Piedzīvojumu zeme" ("Adventureland")

Jāatzīst, ka ir ļoti daudz cilvēku, kuriem Raiens Reinolds nešķiet kaitinošs, jo nav nekāda cita izskaidrojuma, kāpēc daudzas no viņa filmām ir hiti. Tātad – cilvēki viņa filmas skatās! Tomēr daudzi kritiķi uzskata, ka Reinoldss un viņa pašapmierinātais, neprātīgais ekrāna tēls patiesībā iemieso mūsdienu Holivudas vadošā cilvēka sliktākās pazīmes. Lūk, tieši tā 2008. gada filmā "Adventureland" Reinoldss izskatās uz ekrāna: kļūdains, smalki (bet apzināti) netīkams... Viņam tas padodas!

Vanesa Hadžensa – "Tick, Tick… Boom!"

Tāpat kā daudzi bērnu aktieri, arī Hadžensa gadiem ilgi cīnījās, lai pierādītu, ka viņai tomēr vairs nav nekāda sakara ar populāro, bet kritiski nicināto "Vidusskolas mūzikls" franšīzi. Pēdējos gados viņa ir sākusi pat ļoti aktīvi darboties dažādos kinodarbos, par spīti visiem aizspriedumiem. Piemēram, 2020. gada mūziklā "Tick, Tick… Boom!" viņa demonstrēja gan savus muzikālos, gan arī aktiermākslas talantus.

Silvestrs Stallone – "Rokijs" ("Rocky")

Neviens nav īsti pārliecināts, vai Stallone kvalificējas kā kritiķu nosodīts aktieris. Viņš lielā mērā ir asa sižeta kino ikona, aktieris ar ievērojamu atzinību. Taču gandrīz visa šī atzinība izriet no vienas uzstāšanās: kā Rokijs Balboa. Viņa vēlāko filmogrāfiju raksturo zemi vai viduvēji darbi, tāpēc viņa izcilais veikums Rokijā ar katru gadu šķiet arvien mazāk ticams.

Nikolass Keidžs – "Arizonas audzināšana" ("Raising Arizona")

Lai gan viņš ir ieguvis "Oskaru", Nikolass Keidžs bieži tiek minēts kā aktiera piemērs, kurš nezina, kā to vēlreiz atkārtot. Skaļas, nejēdzīgas lomas tādās filmās kā "The Wicker Man" un "Captain Corelli's Mandolin" atstāja viņu kā apsmieklu. Bet viņa vārdam piemīt daudz labu darbu, tostarp filma "Raising Arizona". Tā bija Keidža smieklīgākā loma!

Lindsija Lohana – "Nekrietneles" ("Mean Girls")

Daļēji tabloīdu apsēstības ar viņas privāto dzīvi dēļ Lidnsijai Lohanai nācies daudz cīnīties par to, lai viņa tiktu uztverta kā aktrise. Tomēr viņa jau ir vairāk nekā pierādījusi savu talantu, atveidojot galveno lomu komēdijā "Mean Girls". Kā vidusskolniece Keidija Herona Lohana sniedz nevainojami labu sniegumu.

Harijs Stails – "Denkerka" ("Dunkirk")

Viņa aktiera karjera vēl ir tikai sākumstadijā, taču "One Direction" zvaigzne Harijs Stails jau ir izpelnījies slavu kā nedaudz nežēlīga ekrāna zvaigzne, galvenokārt pateicoties viņa sniegumam skandālu skartajā filmā "Don't Worry Darling" un gaidāmajā izlaidumā "My Policeman". Tomēr atskatoties uz viņa lomu filmā "Dunkirk", redzams, ka viņš ir lielisks un pārliecinošs aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!