Foto: Vida Press
Lai atzīmētu filmas "Viens pats mājās 2: Apmaldījies Ņujorkā" 30. gadadienu, Džo Peši atskatās uz laiku, ko pavadīja, filmējoties šajā franšīzē. Viņš atklāj, ka patiesībā guvis nopietnus galvas apdegumus vienā no neaizmirstamākajām brīvdienu filmas ainām. Ak, Kevin Makalister, tavas palaidnības tomēr nav tikai joki!

Filmas turpinājums uz kino ekrāniem 1992. gada 20. novembrī, sekojot Kevinam Makalisteram (Makolijam Kalkinam) gadu pēc sākotnējās filmas "Viens pats mājās" notikumiem. Kā mēs visi labi zinām, Kevins nejauši iekāpa lidmašīnā uz Ņujorku, kamēr viņa ģimene devās Ziemassvētku atvaļinājumā. Un Ņujorkā viņš atkal sastapās ar slapjajiem bandītiem.

"Es atceros Makoliju kā ļoti mīļu bērnu un kā ļoti lielu profesionāli viņa gados," par darbu ar Kalkinu saka Peši. "Es apzināti ierobežoju savu sadarbību (komunikāciju) ar viņu, lai saglabātu dinamiku starp viņa varoni Kevinu un manu varoni Hariju." Peši norāda, ka, uzņemot ainas ar jauno zvaigzni, viņš nevēlējās, lai ekrānā parādītos, ka viņi kaut kādā veidā ir draudzīgi.

Kā jau mēs visi atceramies, Kevins sagādāja Harijam ievērojamas sāpes oriģinālajās filmās "Viens pats mājās" laikā (kā jau daudzās filmās, šķita, kas tas viss ir safabricēts), tomēr Harija atveidotājs atceras vienu ainu kā īpaši sāpīgu. Tā ir aina, kurā Kevina slazdi aizdedzināja viņa cepuri. "Papildus gaidāmajiem sasitumiem, nobrāzumiem un visām pārējām sāpēm, kas piedienas šīs filmas uzņemšanas laikā, es patiešām guvu nopietnus galvas apdegumus ainas laikā, kad tika aizdedzināta mana varoņa – Harija cepure."

Jautāts, vai viņš kādreiz apsvērtu iespēju atkārtoti izmantot savu Harija lomu franšīzes turpmākajā daļā, aktieris saka, ka būtu grūti atkārtot oriģinālo filmu maģisko auru. "Kaut arī nekad nesaki nekad, es domāju, ka būtu grūti atkārtot ne tikai panākumus, bet arī kopējo nevainību (tad šis stāsts bija kaut kas pavisam jauns)," stāsta Peši. "Tagad ir cits laiks, 30 gadu laikā attieksme un prioritātes ir būtiski mainījušās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!