Tiešraidē no bumbu patvertnes Ukrainas galvaspilsētā Kijivā noskaidrota pirmā dalībniece starptautiskajam dziesmu konkursam "Eirovīzija", kas 2023. gada maijā norisināsies Liverpūlē, ziņo BBC.

Ukraina izvēlējusies uz lielo "Eirovīziju" sūtīt puišu duetu "Tvorchi" ar dziesmu "Heart of Steel" ("Dzelzs sirds"). Šī dziesma kļuvusi par pirmo oficiāli apstiprināto skaņdarbu nākamā gada konkursam.

Nacionālā atlase "Vidbir" notika pazemes metro pieturā, kas šobrīd pilda bumbu patvertnes funkcijas. Tā tika pārveidota par TV studiju; tiešraide ilga četras stundas. Skatītāji brīžam varēja dzirdēt garām braucošus vilcienus, taču kopumā tiešraide daudz neatšķīrās no jebkura pasākuma īstā TV studijā.

Pēc rezultātu izziņošanas dueta dalībnieks Endrjū Hutsuliks pauda: "Mēs centīsimies darīt visu, lai pārstāvētu Ukrainu ar cieņu. Mēs nedomājam, ka uzvarēsim, taču vēlamies teikt paldies visiem, kas klausās mūsu mūziku, atbalstīja mūs un cīnās frontes līnijā."

"Tvorchi" sastāvā ir mūzikas producents Hutsuliks un vokālists Džimohs Kehinds. Duets muzicē kopš 2018. gada un laidis klajā jau divus studijas albumus.

Šogad Ukrainas nacionālajai atlasei bija pieteiktas gandrīz 400 dziesmas no 299 dažādiem izpildītājiem.

Kā zināms, 2022. gada "Eirovīzijā" uzvarēja Ukrainas grupa "Kalush Orchestra", taču Eiropas Raidorganizāciju apvienība atteicās nākamo konkursu rīkot Ukrainā. Tas nolemts drošības apsvērumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!