Foto: Kadrs no video
Slavenais Krievijas šovmenis Dmitrijs Nagijevs ir viens no tiem māksliniekiem, kurš savā dzimtenē šobrīd piedzīvo "atcelšanu", citiem vārdiem sakot – viņam vieta Kremļa propagandas medijos vairs neatrodas. Nagijevs pēc daudzu mēnešu klusēšanas nācis klajā ar jaunu video "Instagram" platformā.

55 gadus vecais šovmenis kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sociālajos tīklos parādās reti. Vēl retāk viņu varot redzēt šovbiznesa sabiedrībā Maskavā. Lai gan kara sākumā uzvirmoja runas, ka Nagijevs no valsts aizbraucis, viņš vēstīja, ka nekur prom braukt negrasās.

Savā jaunākajā videovēstījumā šovmenis visiem novēl laimīgu jauno gadu un saka: "Kā gribas vienkārši vēl padzīvot un pastrādāt. Žēl, ka laiks neatgriezeniski iztek. Es jūs mīlu, esiet laimīgi," ziemīgas pastaigas laikā saka viņš.

Uz šo video reaģējuši arī Krievijas mediji, uzsverot, ka Nagijevs izskatoties slikti – neskuvies, žēlīgā džemperītī, turklāt viņam esot problēmas ar atkarības vielām. Tikmēr mākslinieka sekotāji Nagijevu uzmundrina un norāda, ka ļoti viņa pietrūkstot TV ekrānos.

Kopš pavasara Nagijevs zaudējis darbu Krievijas Pirmajā kanālā. Tiesa, šovmenis redzams reklāmas pauzēs dažādās komercreklāmās. Tomēr viņš vairs nevada muzikālo šovu "Balss", kā arī pirmo reizi daudzu gadu laikā nebūs redzams TV Vecgada šovā. Iepriekš tos bieži vadīja viņš kopā ar komiķi Ivanu Urgantu, bet šogad viņu vietā tautu izklaidēs Larisa Guzejeva, Valdis Pelšs un citi Kremļa režīmam lojāli šovbiznesa pārstāvji.

Jāteic, ka Nagijevs līdz šim nav tiešā tekstā nosodījis Krievijas uzsākto karu, taču savas domas paudis netiešā veidā. "Varbūt pietiks," viņš rakstīja "Instagram" platformā 6. aprīlī. Bet lielāko ažiotāžu izraisīja video 12. martā, kurā Nagijevs redzams, noskujot sev galvu ikoniskās Borisa Grebenščikova dziesmas "Poezd v ogņe" ("Vilciens ugunī") pavadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!