Foto: Privātais arhīvs
Janvārī Valsts policijas (VP) amatpersonas aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu, kas notika 2022. gada 4. decembrī Rīgā, Ziepniekkalnā, aizturēja divas personas. Šajā mājā dzīvo populārā ukraiņu influencere Sofija Stužuka, viņas līgavainis un trīs bērni.

Veicot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja, ka nozieguma iemesli nav saistīti ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā un tajā nav saskatāmas naida nozieguma pazīmes, policija paskaidroja portālam "Delfi".

Veicot virkni izmeklēšanas darbību, VP Rīgas Zemgales iecirkņa amatpersonas noskaidroja, ka noziedzīgo nodarījumu, iespējams, izdarīja divas personas – 1986. gadā dzimis vīrietis un 1999. gadā dzimusi sieviete. Abas personas tika aizturētas un atzītas par aizdomās turētām.

Abas personas ir nonākušas policijas redzeslokā arī agrāk, aizturētas par dažādiem pārkāpumiem, proti, sadzīves konfliktiem, huligāniskām darbībām, tai skaitā, arī par pretošanos jeb uzbrukumu varas pārstāvim.

Kriminālprocesā iegūtas ziņas, ka noziedzīgs nodarījums izdarīts kāda vīrieša piederošā nekustamā īpašumā, kas tobrīd tika izīrēts Ukrainas pilsonei ar ģimeni. Izmeklēšanā skaidrojot notikušā apstākļus un motīvus, policijas gūtā informācija liecina, ka nozieguma motīvi nav saistīti ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā un tajā nav saskatāmas naida nozieguma pazīmes.

Par minēto gadījumu likumsargi uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Aizturētajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet viņa līdzdalībniecei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Decembra sākumā pati Stužuka par notikušo vēstīja savā "Instagram" profilā, norādot, ka tikai veiksmīgas sagadīšanās rezultātā laikus novērstas briesmas. Uguni nodzēsis viņas dzīvesbiedrs.

Stužuka minēja, ka soctīklos viņai seko vairākas sievietes, kas pret viņu pauž atklātu naidu, un pieļāva iespēju, ka uzbrukums mājai varētu būt saistīts ar viņām.

Viņa arī kritizēta par neskaidro nostāju attiecībā uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Sieviete, piemēram, norādījusi, ka Krievijas raķešu triecieni pret Ukrainu notikuši, jo ukraiņi priecājušies par Krimas tilta uzspridzināšanu oktobrī. Viņa norādījusi, ka nevar būt par mieru un vienlaicīgi priecāties par nāvēm

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!