Foto: Publicitātes foto
Kad jau esam sagaidījuši pirmos jaunos vilcienus, pie jaunām darba formām tikuši arī "Pasažieru vilciena" (PV) darbinieki - viņiem izveidots jauns tēls. Formas savā galvā izlolojis modes dizainers Dāvids, kurš allaž gājis laikmetam pa priekšu, taču konduktoru jaunās formas soctīklotājiem pagaidām vairāk asociējas ar garlaicīgi pelēko PSRS ēru.

Jaunā formastērpu kolekcija sastāv no 11 apģērba gabaliem sievietēm un 9 – vīriešiem, kā arī aksesuāriem. Sievietēm ir pieejama kleita, svārki, bikses, auduma un adīta veste, žakete, adīta jaka, blūze, polo krekls, vējjaka, mētelis ar izņemamu oderi, vīriešiem – bikses, auduma un adīta veste, žakete, adīta jaka, krekls, polo krekls, vējjaka, mētelis ar izņemamu oderi. Darbinieki varēs izvēlēties sev ērtāko un atbilstošāko formastērpu, kā arī pielāgot valkāšanai dažādos laikapstākļos, portālam "Delfi" vēsta PV.

Mākslinieks Dāvids par paveikto saka: "Strādāt ar pasažieru pārvadājumu uzņēmumiem ir liels pagodinājums, jo tā es palīdzu veidot ne tikai funkcionālu apģērbu, bet arī radīt priekšstatu par valsti – pārdomātu, sakoptu, staltu. Lai izveidotu "Pasažieru vilciena" formastērpu konceptu, es pētīju nozari un tendences pasaulē, aprunājos ar darbiniekiem, kuriem radītais būs jāvalkā, lai viņiem būtu ne tikai ērti, bet laba sajūta par sevi."
Tikmēr allaž modrajā "Twitter" platformā viedokļi par jaunajām formām ir krasi atšķirīgi. Daudziem patīk – tērpi šķiet eleganti un ļoti labi saskanēs ar jauno vilcienu krāsām, savukārt tumšos padomju laikus pieredzējušie spriež, ka formas ir kā no astoņdesmitajiem vai deviņdesmitajiem gadiem. Vēl vairāki cilvēki norādījuši, ka stils velkot uz trīsdesmitajiem vai pat senāku periodu. Lūk, tikai daži no pieklājīgākajiem viedokļiem:

Atsevišķi tviterlietotāji norāda, ka tīri emocionāli formas asociējas ar Ziemeļkorejas režīmu, vēl kāds tajās redz "humpalu vaibu" un "neveiksmīgas skolas formas". Tiktāl nepatikas pārņemtie un emocionālie.

Ir arī argumentēti pozitīvi redzējumi, proti, ka formas izskatīsies labāk, ja tiks pēc izmēriem pielāgotas katram darbiniekam. Tāpat daudzi uzsver eleganci, kas īpaši labi piestāvēs gados vecākiem konduktoriem. Savukārt kāds tviterlietotājs kā labu piemēru ņem Vācijas vilcienu darbinieku formas – un tās tik tiešām izskatās brīvākas, laikmetīgākas.

Savukārt Sintija Sīmane ir pravietiska: brauciena laikā neviens tāpat nekādu uzmanību PV darbinieku formām nepievērsīs...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!