Foto: DELFI

Kļūstot par 13. Saeimas deputātu, no partijas KPV ievēlētais aktieris Ivars Puga iesniedza atlūgumu Latvijas Nacionālajā teātrī, kur bija nostrādājis 32 gadus. 14. Saeimas vēlēšanās Puga vairs nekandidēja. Taču teātrī – vismaz pagaidām – viņam vieta vairs neatrodas, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns".

Pabeidzis četru gadu darbu Saeimā, Puga šobrīd dzīvojot no bezdarbnieka pabalsta. Kā vēsta "Kas Jauns", aktieris nav slēpis, ka vēlētos atgriezties savā ilggadējā darba vietā Nacionālajā teātrī, taču vismaz pagaidām tur viņu neviens ar atplestām rokām atpakaļ negaidot.

Nacionālā teātra direktoram Jānim Vimbam aizvadītajā rudenī bijusi tikšanās ar Pugu, kas organizēta pēc aktiera ierosmes. "Ja būs nepieciešamība pēc Ivara Pugas pakalpojumiem, teātris izteiks viņam piedāvājumu [..] Jebkurā gadījumā runa ir par teātra nākamo sezonu. Tā patlaban jau tiek plānota un sastādīta, bet aktieru sadalījums pa izrādēm vēl nav noticis līdz galam," žurnālam skaidrojis Vimba un piebildis, ka attiecībās starp viņu un Pugu viss esot kārtībā, taču šobrīd "uz sitiena" darbā pēc viņa nav vajadzības.

"Kas Jauns" atzīmē, ka Nacionālā teātra sadarbība ar Pugu nākotnē iespējama kā ar ārštata aktieri, taču "štata vieta ar regulāru dalību repertuāra iestudējumos viņam diez ko nespīd".

Teātrī savukārt ar nepacietību gaida Liepājas premjera Egona Dombrovska ierašanos darbā Rīgā. Pirmā loma viņam jau piešķirta. Skatītāji liepājnieku uz Nacionālā teātra skatuves varēs redzēt rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!