Foto: Publicitātes attēli

Divi "Zelta globusi", trīspadsmit "Emmy" apbalvojumi un vēl ap simts citu kinoindustrijā nozīmīgu balvu, vairāki miljoni skatītāju un pieci gadi ēterā – šāda ir veiksmīgā HBO seriāla "Pēctecība" ("Succession") bilance. Marta beigās pie skatītājiem nonāks ikoniskā seriāla ceturtā, noslēdzošā sezona. Sadarbībā ar HBO no 27. marta to demonstrēs LMT Viedtelevīzija, kur skatāmas arī seriāla pirmās trīs sezonas.

Nauda. Vara. Politika. Tēmas, kas intriģē un pievelk visdažādāko auditoriju, un seriāls "Pēctecība" trīs sezonu garumā ir piedāvājis tieši to. Kad 2018. gada vasarā pie skatītājiem nonāca "Pēctecības" pirmā sezona, kritiķi un skatītāji bija sajūsmā un neskopojās ar dāsniem epitetiem. Spožais stāsts par disfunkcionālu miljonāru dinastiju, kas cenšas savās rokās noturēt mediju impēriju, vienlaikus iekarojot politikas Olimpu, makiavelliskie personāži un noslīpētie dialogi seriālam "Pēctecība" sagādāja ne vien auditorijas atzinību, bet arī birumu pasaules TV un kinematogrāfa nozīmīgāko apbalvojumu. Seriāls laurus plūca visās disciplīnās, tostarp par aktierspēli, režiju, scenāriju, mūziku, kā arī saņēma divas "Emmy" balvas kā labākais seriāls 2020. un 2022. gadā. Pērn arī žurnāls "Rolling Stone" to ierindoja 100 visu laiku labāko TV seriālu vidū.

"To, ka ceturtā sezona būs pēdējā, mēs zinājām jau kopš pagājušā gada jūnija," intervijā žurnālam "Empire" atklājis aktieris Alans Raks, kurš attēlo dinastijas vecāko dēlu, Konoru Roju, ASV prezidenta krēsla pretendentu. "Es uzskatu, ka šis ir īstais brīdis, lai noskaidrotu, kurš īsti pārņems impēriju. Piektā sezona lieki vilktu stāstu garumā, un tā izčākstēšana mums visiem būtu kauns un negods," atzina Raks.

HBO jau atklājuši, ka ceturtās sezonas galvenie notikumi koncentrēsies uz Roju ģimenes locekļu iekšējo kauju par galvenā noteicēja vietu, turklāt joprojām būs aktuāls mediju kompānijas pārdošanas jautājums. Mediju konglomerāta "Waystar Royco" pārdošana tehnoloģiju vizionāram Lukasam Matsonam neizbēgami tuvojas. Šīs nākotnes izredzes izraisa eksistenciālu satraukumu un Roju ģimenes šķelšanos, jo viņi labi apzinās izmaiņas, ko darījums varētu ienest viņu dzīvēs. Sākas cīņa par varu, jo ģimene nav gatava nākotnei, kurā viņu ietekme būtiski kritīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!