Foto: AP/Scanpix/LETA

Tonija Koleta savas karjeras laikā ir spēlējusi veselu virkni emocionāli piesātinātu un spraigu lomu, taču vienai bija īpaši grūti tikt pāri pēc filmēšanas.

Aktrise ir atklājusi, ka viena no viņas aktierlomām lika viņai saprast, ka viņai vajadzētu labāk parūpēties par sevi.

Intervijā "Huffington Post" Koleta sacīja: "Man regulāri jautā: "Kā tu pēc tam šo lomu atbrīvo no sevis? Vai tu esi metodes aktrise? Ko tu dari, lai atlaistu šo varoni? Vai ņem to līdzi uz mājām?"

Aktrise medijam sacīja: "Es vienmēr domāju – nē, nē, nē, absolūti nē. Bet tad es sapratu, ka kopumā nēsāju to līdzi. Ķermenis nezina, kas ir izdomājums un kas ir īsts."

Viņa turpināja stāstīt, ka pēc piedalīšanās īpaši spraigos projektos, tostarp 2018. gada šausmu filmā "Reinkarnācija" ("Hereditary") un 2021. gada TV seriālā "The Staircase", viņa esot jutusies labi, piebilstot, ka: "Darbs, kas lika man saprast, ka man par sevi labāk jārūpējas, bija filma "Miss You Already", kurā es atveidoju varoni, kura galu galā nomira no vēža."

Aktrise atcerējās: "Pēc pusotra gada es joprojām pieķēru sevi par to domājam. Tas nebija pareizi! Man nevajadzētu to nēsāt līdzi. Tāpēc bija jāizdomā veids, kā parūpēties par sevi."

Viņa saka, ka, filmējoties filmā "Reinkarnācija" ("Hereditary"), viņa iemācījusies "pārvarēšanas mehānismu" – stratēģiju, ko cilvēki bieži izmanto, saskaroties ar stresu un/vai traumām, lai palīdzētu pārvaldīt sāpīgas vai sarežģītas emocijas

"Es pakāpeniski rūpējos par sevi visā filmēšanas laikā," viņa sacīja, piebilstot: "Es negaidīju līdz beigām, līdz saprastu: "Ak mans Dievs, es esmu izsmelta, es šeit sabrukšu." Es katru dienu izdomāju veidus, kā atgriezties pie sevis un atbrīvoties no tā, kas nav mans. Un tas darbojas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!