Foto: Vida Press
Lai gan uz karaļa Čārlza III kronēšanu maija sākumā ielūgti ir abi Saseksas hercogi, Megana Mārkla no Amerikas uz Londonu nelidos; kronēšanu apmeklēs princis Harijs viens. Informēti ļaudis britu karaļnamā ziņo, ka Čārlzs par šādu notikumu gaitu esot sarūgtināts, ziņo "Mail Online".

Karaļa kronēšana notiks 6. maijā. Lai gan Čārlza attiecības ar jaunāko dēlu ir saspīlētās, viņš un viņa kundze Megana tomēr bija ielūgti kronēšanā piedalīties. No Kalifornijas uz Lielbritāniju lidos tikai princis, jo Megana Mārkla paliks mājās kopā ar bērniem.

Karalis Čārlzs jūtas "ļoti vīlies", ka neredzēs savu vedeklu un mazbērnus, tomēr ir laimīgs, ka vismaz dēls pagodinās viņu šajā tik nozīmīgajā dienā – karalis oficiāli kļūs par valdnieku.

Bekingemas pils jau apstiprinājusi, ka Saseksas hercogs Harijs 6. maijā būs Vestminsteras abatijā. Tieši tajā pašā dienā ceturtā dzimšanas diena gaidāma hercogu pirmdzimtajam Ārčijam, kurš paliks ASV.

Karaļnama eksperti lēš, ka lēmums kronēšanā piedalīties tikai vienam no skandalozā pāra ir ļoti labs kompromiss, kas arī atvieglos jušanos pārējiem karaliskās ģimenes locekļiem. Vienlaikus citi zinātāji uzskata, ka šādam lēmumam ir tieša saistība ar faktu, ka karalis burtiski izlicis princi un viņa sievu no viņu mājām Londonā – Frogmoras kotedžas.

Frogmoras kotedža atrodas Vindzoras pils teritorijā – tas ir īpašums ar 10 guļamistabām, un princis Harijs to saņēma kā kāzu dāvanu no nu jau mirušās karalienes Elizabetes II. Kad Harijs un Megana 2020. gadā pameta Kensingtonas pili, pāris apmetās šajā kotedžā līdz pat savai aizbraukšanai uz ASV. Frogmoras kotedža ir vienīgais Saseksu hercogiem piederošais īpašums Anglijā, bet nu viņiem lūgts šo namu atstāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!