Foto: AFP/Scanpix/LETA
Maija sākumā gaidāmajā karaļa Čārlza III kronēšanā princis Harijs tikšot sēdināts labi tālu prom no citiem karaliskās ģimenes locekļiem – šādu skaidrojumu britu presei sniedzis karaļnama bijušais sulainis Pols Berels, raksta "Mail Online".

Uz karaļa kronēšanu 6. maijā princis Harijs no mājām ASV ieradīsies viens, bez sievas Meganas. Karaļnama bijušais sulainis Pols Berels lēš, ka princim neatradīsies vieta blakus brālim Viljamam un viņa ģimenei, gluži otrādi – Harijs tikšot nosēdināts "kaut kur desmit rindas aiz viņa". Šāda sēdvietas izvēle noderēšot arī pašam Harijam, ja gadījumā viņš vēlēsies pasākumu pamest, nevienu netraucējot.

Berels, kurš pasaules mēroga atpazīstamību guva kā princesei Diānai tuvākais kalpotājs, uzskata, ka Harija vizītes laikā Lielbritānijā nekāda attiecību uzlabošanās ar karaļnama pārstāvjiem nav gaidāma. "Pēc viņa skandalozo memuāru iznākšanas nav nekādu izredžu uz izlīgumu," skaidro sulainis.

Berels pauž, ka nedz Harijs vēlas daudz laika pavadīt ģimenes locekļu tuvumā, nedz arī ģimene alkst Harija sabiedrības. Harijs tikšot uzņemts "vēsi".

"Viņš būs ieradies, lai ieliktu kāju durvīs. Un arī tāpēc, ka tēvs vēlas, lai dēls kronēšanā būtu klāt," – tā Berels. Karalis Čārlzs būšot priecīgs, ka viņa kronēšanā noskatās abi viņa dēli.

Jau vēstīts, ka prinča laulātā draudzene Megana kronēšanā neieradīsies. Nule izvērties jauns skandāls ap viņu, proti, Megana likusi noprast, ka karalis Čārlzs bijis tas, kurš paudis rasistiskus aizspriedumus laikā, kad viņa gaidīja pirmdzimto. Ilgāku laiku tika uzskatīts, ka savulaik raizes par gaidāmā mazuļa ādas krāsu paudis princis Filips, tomēr tagad Megana precizējusi, ka tas bijis tieši Čārlzs.

Publiskus izteikumus par rasismu britu karaļnamā Megana Mārkla pauda intervijā Oprai Vinfrijai 2021. gada martā. Pēc tam skandāli pār karaļnamu vēlās lavīnas veidā, treknu punktu uz 'i' uzliekot Harija memuāriem "Liekais". Šī grāmata tiks izdota arī latviski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!