Foto: Vida Press

Filmas "Rokijs" ("Rocky") un "Rembo" ("Rambo") zvaigzne Silvestrs Stallone gatavojas atgriezties, lai uzņemtu "reboot" 1993. gada asa sižeta trillerim "Klinšu kāpējs" ("Cliffhanger") un sniegtu pilnīgi jaunu skatījumu uz filmas varoņiem un to pasauli.

Kinorežisors Riks Romāns Vo savā "Instagram" ierakstā apstiprināja, ka viņš un 76 gadus vecais Stallone sadarbojas pie projekta "Klinšu kāpējs" atsāknēšanas ("reboot"). "Vai kāds baidās no augstuma? Lai sākas ceļojums," režisors parakstīja ierakstu, apstiprinot "Deadline" ziņojumu, ka tiek veidota jaunā filma.


Plaša informācija par jauno projektu nav zināma, taču paredzams, ka Stallone atveidos kalnos kāpēju Geibu Valkeru. Sākotnējā filma seko Geibam, kurš ir bezbailīgs un talantīgs klinšu kāpējs. Viņš ir glābšanas komandas zvaigzne līdz kāda glābšanas operācija izrādās neveiksmīga un traģiska. Viņa draugs, profesionāls klinšu kāpējs, izmežģa kāju un tiek iesprostots kalna virsotnē kopā ar draudzeni, kurai trūkst pieredzes bīstamajā un sarežģītajā sporta veidā. Nelaime notiek, kad sievieti pieviļ ekipējums, un Geibs mēģina viņu glābt, taču viņa burtiski izslīd no vīrieša rokām. Nolēmis pamest klinšu kāpšanu pavisam, viņš gatavojas sākt jaunu dzīvi. Tomēr viņam jāpiedalās vēl pēdējā glābšanas operācijā – kalnos iesprostoti cilvēki, kurus pārsteiguši nelabvēlīgi laikapstākļi. Geibs vēl nenojauš, ka tie nav vis parasti alpīnisti, bet gan bīstami noziedznieki.

"Uzaugot ar astoņdesmito un deviņdesmito gadu lielākajām asa sižeta filmām un pašam strādājot pie tām, "Klinšu kāpējs" bija viena no manām iecienītākajām. Būt pie nākamās nodaļas "stūres", mērojot Itālijas Alpus ar pašu leģendu Silvestru Stalloni, mans sapnis piepildās," izplatītajā paziņojumā sacīja Vo.

"Tas būs liels izaicinājums un "sprādziens", lai paceltu šo franšīzi jaunos augstumos, un šo atbildību es neuztveru vieglprātīgi," viņš piebilda.

Savukārt producents Nīls H. Morics (producents arī filmām "Ātrs un bez žēlastības" ("Fast and Furious")) piebilda, ka viņš nekad neaizmirsīs saviļņojumu, ko izjutis, skatoties uz Stalloni filmā "Klinšu kāpējs". "Esmu neticami priecīgs, ka sadarbojos ar Stalloni un Riku Vo, lai turpinātu stāstu par Geibu Valkeru un iepazīstinātu ar šo ikonisko stāstu jaunās paaudzes kinoskatītājus visā pasaulē," sacīja Morics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!