Foto: Privātais arhīvs

"Manas personas un biznesa mērogs ir kļuvis tik nozīmīgs, ka esmu reāla problēma dažiem konkurējošiem uzņēmumiem," internetā raksta tīkla mārketinga kompānijas "Coral Club" Latvijas līdere, kurai Patērētāju tiesību aizardzības centrs (PTAC) pagājušajā nedēļā piemēroja 15 000 eiro sodu par negodīgu komerpraksi. Influencere noskaņota šo lēmumu pārsūdzēt.

"Coral Club" produktu izplatītājai Vinetai Meduņeckai piespriesta soda nauda 15 000 eiro apmērā un uzlikts tiesiskais pienākums izbeigt lēmumā konstatēto negodīgo komercpraksi, pagājušajā nedēļā portālu "Delfi" informēja PTAC. Pati Meduņecka pauž neizpratni, kā gan iespējams, ka medijos šī ziņa parādījusies tūlīt pēc lēmuma pieņemšanas.

Izplatītāja vietnē "Instagram" vēsta: "Mani ārkārtīgi pārsteidza arī "operatīvā" informācijas noplūde daudzos medijos: ziņa par lēmumu vienā medijā pat parādījās burtiski divas minūtes pēc PTAC lēmuma parakstīšanas. Tajā brīdī vēl nebiju paspējusi izlasīt šo vēstuli, jo steidzos uz sapulci."

Meduņecka nav mierā ar PTAC nolēmumu, tāpēc gatavojas to pārsūdzēt: "Es kategoriski nepiekrītu šim lēmumam! PTAC lēmums ietver nepatiesus, neapstiprinātus un subjektīvus faktus. Kopā ar juristiem plānoju iesniegt sūdzību par šo lēmumu!"

Tīkla mārketinga izplatītāja uzskata, ka notiekošais vērtējams kā apzināta nomelnošanas un apmelošanas kampaņa, kurā iesaistītas trešās personas ar nolūku mazināt konkurenci. Viņa spriež, ka sava vēriena dēļ kļuvusi par pārāk lielu konkurenti citiem, taču tas viņu tikai motivēšot strādāt vēl vairāk. "Spēku, enerģiju un pārliecību par savas rīcības pareizību dod mani sertifikāti nutricioloģijas jomā, ilggadēja pieredze, uzņēmuma atbalsts un klienti," skaidro Meduņecka, solot informēt par jaunumiem tiesvedībā.

"Delfi" jau ziņoja, ka PTAC vairākkārt lūdzis Meduņecku pārtraukt negodīgo komercpraksi kopumā piecos pārkāpumu punktos, taču viņa to nav darījusi. Viņa arīdzan nesadarbojās ar iestādi.

Vērtējot personas nodarīto pārkāpumu, PTAC ņēmis vērā pārkāpuma apjomu, raksturu, ilgumu, ietekmi uz patērētāju (īpaši uz sabiedrības mazaizsargātajām grupām – bērniem un viņu vecākiem, onkoloģiski slimiem cilvēkiem) tiesiskajām interesēm, personas lomu pārkāpumā un lēmumā analizētos pārkāpuma izdarīšanas apstākļus.Meduņeckas īstenotā negodīgā komercprakse ir ietekmējusi un ietekmē plašu patērētāju loku, secināts centrā. Plašāk par lēmumu lasāms rakstā Brīnumpulverīšu influencerei Meduņeckai piemēro 15 000 eiro sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!