Foto: Vida Press

Šarona Stouna iestājas pret visu veidu diskrimināciju! Laikraksta "The Hollywood Reporter" raidījuma "Raising Our Voices" pusdienu svinīgo pasākumu viņa iesāka ar vaļsirdīgu runu par savu veselības "ceļojumu" un izaicinājumiem, ar kuriem viņa saskārusies.

"Arī es esmu tikai cilvēks, kuram arī var būt problēmas," savu runu uzsāka aktrise, atklājot, ka kopš 2001. gada, kad pārcieta insultu, viņai nav izdevies iegūt aktierdarbu.

Personisko elli Šarona piedzīvoja 2001. gadā, kad atklājās – aktrise piedzīvojusi hemorāģisko insultu jeb asinsvadu plīsumu, kas izraisa asinsizplūdumu smadzenēs.

Arī atlabšana nav bijusi viegla. Viņa teic – gandrīz visa kreisā puse bijusi paralizēta. Nefunkcionējusi ne kreisā auss, ne kreisā acs. Turklāt arī vienkārša eksistēšana bijusi apgrūtināta. "Savu vārdu es nevarēju uzrakstīt gandrīz trīs gadus – es nespēju savai rokai likt ieklausīties manā prātā. Es atkārtoti iemācījos lasīt un rakstīt. Es atkārtoti iemācījos runāt. Pagāja gadi, līdz es sajutu savu kreiso kāju," par smagāko dzīves periodu stāstījusi Šarona.


"2001. gadā man bija insults, man bija viena procenta izdzīvošanas iespēja, man bija deviņu dienu ilga smadzeņu asiņošana," komentē pati Šarona.

"Atveseļošanās process ilga septiņus gadus, un kopš tā laika man nav bijis darba," sacīja 65 gadus vecā Stouna pasākumā, kurā galvenā uzmanība tika pievērsta daudzveidībai, vienlīdzībai, iekļaušanai un pieejamībai Holivudā.

"Kad tas notika pirmo reizi, es nevēlējos nevienam to stāstīt, jo zini, ja ar tevi kaut kas noiet greizi, tu automātiski esi ārā," atzīmēja Stouna. "Tātad – kaut kas ar mani nogāja patiesi greizi, jo esmu bijusi "ārā" jau vairāk kā 20 gadus. Man nav bijis darba. Taču vienā dzīves posmā es biju ļoti liela kinozvaigzne."

Amerikāņu aktrise jau iepriekš ir runājusi par insulta ietekmi uz viņas karjeru, 2015. gada intervijā sakot, ka viņa zaudēja visu, kas viņai bija. Darba zaudēšana likusi viņai atkārtoti ieķīlāt māju.

"Es zaudēju savu vietu biznesā," viņa teica. "Ziniet, es biju kā karstākā filmu zvaigzne. Mēs ar princesi Diānu bijām tik slavenas – un viņa nomira, savukārt es piedzīvoju insultu. Un mēs tikām aizmirstas."

Kinozvaigzne, kura tika nominēta "Oskaram" par darbu 1995. gada filmā "Kazino", atklāja gadījumus savas karjeras laikā, kad viņai bija jākļūst pašai par savu aizstāvi: "Es gribu pateikt, ka tas ļoti sāpēja. Sāpēja saņemt algu. Sāpēja cīnīties ar studijas "galvām". Bija sāpīgi arī noteikt robežas, robežas par to, kurš varētu ierasties manā treilerī un ko viņš varētu man lūgt..."

Stouna atgādināja, ka pastāvēšana par sevi ir radījusi arī daudz problēmu biznesā un dažkārt ir atturējusi darba devējus no pieņemšanas viņu darbā. Tomēr viņa piebilda: "Es celšos un strādāšu. Ja tas nav Holivudas labā, tas būs kāda cita labā, jo es esmu strādāt griboša."

Pagājušajā nedēļā Stouna izpelnījās fanu atzinību pēc dalīšanās ar spoguļbildi zaļā leoparda raksta bikini, un fani astoņdesmito gadu seksa simbolu nodēvēja par "iedvesmu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!